Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felkészültek a téli útviszonyokra Csíkszeredában

 

Az Eco-Csík Kft. készen áll a hóeltakarításra, gépi eszközökkel és kézi munkaerővel, megfelelő mennyiségű csúszásgátlóval raktáron – tájékoztat a csíkszeredai városháza.

fotó: Csíkszereda Városháza

 

A helyi üzemeltető felkészült a téli szezonra, de ahhoz, hogy jó közlekedési körülményeket tudjanak biztosítani, szükséges, hogy a közlekedők is megtegyék a szükséges előkészületeket.

A szerződéses rendelkezések szerint november 15-e az az időpont, amikortól az Eco-Csík Kft.-nek fel kell készülnie a beavatkozásra az optimális téli közlekedési feltételek biztosítása érdekében.

„A tavalyi évhez képest jelentős változás tapasztalható a lefedettségben: számos utca, útszakasz került köztulajdonba (Szécsenyben például idén csaknem a duplájára nőtt a közúthálózat hossza), így a város kövezett útjainak karbantartására irányuló beavatkozások számának növekedésére számítunk” – szögezte le Korodi Attila polgármester.

„Készen állunk a téli szezonra, de ahhoz, hogy a forgalom optimális körülmények között folyjon le, szükségünk van a lakók összefogására. A legfontosabb tennivaló, hogy téli gumit szereljünk fel az autókra” – mondta Bors Béla alpolgármester. A polgármester kifejtette, az üzemeltető mindent megtesz annak érdekében, hogy a város közterületein ellássa feladatait, de a lakosság és az ingatlantulajdonos-szövetségek segítsége nélkül ez a tevékenység nem lehet maradéktalanul eredményes. A magáningatlanok, társasházak előtti járdák hómentesítéséről törvényi kötelezettség mindenkinek gondoskodni.

„Létrehoztunk egy hóeltakarítási csapatot. Amint az útviszonyok indokolják, beavatkoznak” – magyarázta Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. vezérigazgatója.

Mint elmondta, Csíkszeredában öt hóeke, három speciálisan a kövezett utcák tisztítására felszerelt jármű, két kis járdatisztító gép, 900 tonna só, 400 tonna homok és 5 tonna kalcium-klorid áll rendelkezésre, Hargitafürdőn pedig két további speciális gép áll rendelkezésre.

„Hóesés esetén az első és legfontosabb lépés a megelőző szórás és eltakarítás, majd ahol szükséges a hóekék bevetése” – mondta el a főbb szervezési szempontokat az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint mondta, a hóeltakarításnál elsőbbséget élveznek a lejtős utcák, körforgalmak és a városközpont utcái.

Az Eco-Csík Kft. munkagépei műholdas nyomkövető rendszerrel vannak ellátva. Az ez-gps.ro honlapon a hotalanitas@szereda.ro felhasználóval és a hotalanitas2020 jelszó használatával tekinthetik meg majd a hóekék útvonalát. Az Eco-Csík Kft. a hótakarítással kapcsolatos bejelentések fogadása érdekében diszpécserszolgálatot is működtet: ide vonatkozó észrevételekkel a 0723–645526 vagy a 0737–026873 telefonszám hívható.

Ebben az idényben is a szolgáltató állandó készenléti állapota március 15-ig, Hargitafürdőn pedig március végéig fog tartani.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.