Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vadászat ragadozó madarakkal, egy lépéssel közelebb a legalizáláshoz

 

A képviselőház a solymászat mellett szavazott, egy olyan vadászat legalizálása mellett szavazott, amely ragadozó madarak használatával jár. A 407/2006-os, vadászatra ​​és a vadászati alap védelmére vonatkozó törvénynek ezt a módosítását a PSD képviselőházi csoportja kezdeményezte, amely ház radikálisan módosította a szenátus által eredetileg elutasított törvénytervezetet. A törvényt Klaus Iohannis romániai elnökhöz továbbítják kihidetésre. A Román Ornitológiai Társaság (SOR) úgy véli, hogy a solymászat legalizálása súlyos hiba lenne, és felhívja a figyelmet a negatív hatásokra, amelyeket ez a jogszabályi változás okozhat.

A törvénytervezetet 171 igen szavazattal, 63 nem szavazattal és 28 tartózkodás mellett fogadták el. A képviselőház a döntő fórum.

A törvénytervezet szerint a 33. cikk (1) bekezdését úgy módosítják, hogy a vadászatra ragadozó madarak használhatók.

A Román Ornitológiai Társaság felhívja a figyelmet e változások romboló potenciáljára és azt állítja, hogy a törvény kezdeményezői teljes kommunikációhiányban szenvednek, valamint arra a tényre, hogy a szakterület szakembereivel nem konzultáltak.

Úgy gondoljuk, hogy ennek a gyakorlatnak a legalizálása fokozni fogja a természetből való kiaknázást és a ragadozó madarak birtoklásának illegális tevékenységeit. Az illegális kereskedelem és a törvény alkalmazása nehezen követhető folyamatok, és néha lehetetlen megvalósítani.

Ezen okokból arra kérjük Klaus Iohannis román elnököt, hogy ne hirdesse ki a vadászatról és vadállomány védelméről szóló 407/2006 sz. Törvény módosítását, amely jelentős hatással lehet a védett fajokra, és amelynek nincs más konkrét indoklása, mint egy kis csoport érdekeit szolgálni.

A Román Ornitológiai Társaság (SOR) a legfontosabb független madárvédelmi szervezet Romániában. Díjnyertes civil szervezetként a SOR 30 éve dolgozik a vadon élő madarak és élőhelyeik védelmén Romániában. Küldetésünk annak biztosítása, hogy megvédjük egyedi madárpopulációinkat, és hogy Románia csodálatos természeti helyeit ne aknázzák ki és ne pusztítsák el a káros fejlemények. Arra szeretnénk ösztönözni az embereket, hogy járuljanak hozzá a romániai madarak és élőhelyeik védelméhez, és segítségükkel biztosítsuk, hogy a jövő nemzedékeink is élvezni fogják azokat.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.