Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Népszerűsíti a vadállatok romániai vadászatát Budapesten Tánczos Barna

 

Ebben az időszakban kerül megrendezésre Budapesten a “One With Nature” nemzetközi kiállítás. Az eseményen a Romsilva képviselői is részt vettek, az „Egy a természettel” standdal, ahol a Romániában leölt vadállatok különböző trófeáit mutatták be.

A budapesti nemzetközi kiállítás megnyitóján jelen volt Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter is, aki kijelentette, hogy a vadászat a természet védelmének egyik módja:

„Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy a vadászat az aktív természetvédelem része.  A vadgazdálkodás nem más, mint a vadfajok állományainak és élőhelyeinek tudatos megőrzése. A tervszerű és szakanyagokon nyugvó vadgazdálkodás az ökológia alapja. Számos szigorúan védett állatfaj esetében kizárólag szakszerű vadgazdálkodással biztosítható a védelem és az élőhelyi feltételek megőrzése. A fenntartható és tudományos alapokon nyugvó, törvényt és etikai kódexet betartó vadászat szerves része a természetvédelemnek. A Budapesten szervezett „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon Románia is képviselteti magát.  Így megmutathatjuk a világnak Románia állatvilágát és természeti adottságainak gazdagságát. Meggyőződésem, hogy csak akkor tudunk hatékonyan fellépni a természet védelmében, ha tisztában vagyunk a legújabb irányzatokkal, szakmai találkozókon veszünk részt és itthon is meghonosítjuk a vadgazdálkodás területén jól bevált nemzetközi gyakorlatokat.”

Tánczos Barna miniszter véleménye valahogy éppen a magyar miniszterelnök- helyettes, Semjén Zsolt ideológiájával van összhangban, aki szerint a fenntartható vadászat nélkül nem lehet kezelni a természeti környezetet.

“Fenntartható vadászat nélkül nem lehet kezelni a természeti környezetet” – mondta Semjén Zsolt az MTI magyar hírügynökségnek.

A politikus szerint a vadon élő állatok korlátlan növekedése “pillanatok alatt” tönkre tenné az erdőt és saját élőhelyüket, és vadászat nélkül kiszámíthatatlan konfliktust képezne a gazdákkal, de a mezőgazdasággal is.

A román tisztségviselők budapesti részvétele a Kárpátokban lelőtt állatok agancsának és szőrméjének népszerűsítésén, bizonyos romániai környezetvédelmi szervezetek reakcióit váltotta ki.

Az egyik legismertebb, az Agent Green, rendkívül kemény hangnemet ütött meg az ilyen típusú, állatok legyilkolását elősegítő eseményekkel szemben, tekintettel Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kinevezése óta kinyilvánított általános hozzáállására ebben a témában.

„Van egy olyan környezetvédelmi miniszterünk, aki a Kárpátokban levadászott állatok trófeáinak budapesti kiállítását romániai közpénzből fizette. Sőt, ez a miniszter azt mondja nekünk, hogy a vadon élő állatokat védi azáltal, hogy szakszerűen öli meg őket. Vagyis a medve, a szarvas, a farkas vagy a zerge több tízmillió évet élt túl ember nélkül, de ezentúl csak a golyóknak köszönhetően létezhetnek. Valami egyáltalán nem stimmel” – mondta az Agent Green az investigatoria.ro-nak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.