Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A veszélyes példányok kiemelésének kérvényezésére bíztatja a prefektus a Hargita megyei vadászokat

 

Hargita megye prefektusa, Jean Adrian Andrei, felhívást intézett a vadászokhoz, hogy kérjék a veszélyes medvék kiemelését, ugyanis a Környezetvédelmi Minisztérium kiadhat sürgősségi rendeleteket, ha a helyzet megköveteli.

A prefektus AGERPRES-nek adott nyilatkozata szerint jelzéseket kapott, miszerint a vadászegyesületek elégedetlenek azzal, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium nem hagyja jóvá a veszélyes példányok kiemelését, arra hivatkozva, hogy a 2018-as beavatkozási kvóta kimerült. Ennek eredményeképpen megbeszélést folytatott a Környezetvédelmi Minisztérium képviselőivel, akik biztosították arról, hogy amikor az emberi életet veszélyeztető medve kiemelését kérik, a minisztérium sürgősségi rendeletet fog kiadni az illető példányra vonatkozóan.

„Felkértem a vadászszövetségeket, hogy ha olyan helyzetekkel szembesülnek, ahol szükség van ezekre a kiemelésekre, azonnal nyújtsák be a dokumentációt a Környezetvédelmi Minisztériumhoz “- mondta Jean-Adrian Andrei prefektus.

Az utóbbi két évben Hargita megye a medvetámadások számának növekedésével szembesült, számos esetben a vadak károkat okoztak az esztenákon, a háztáji gazdaságokban vagy a mezőgazdasági kultúrákban.

A medvék áldozatai leggyakrabban a legeltető pásztorok, gombászó vagy erdei gyümölcsöt gyűjtő emberek, vagy a mezőn tevékenykedők, ahová az állatok élelemért járnak. AGERPRES

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük