Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több száz helyszínen tartottak ellenőrzéseket Hargita megyében. A rendőrök, csendőrök és tűzoltók folytatják tevékenységüket az új koronavírus ellen

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatta az új CORONAVIRUS elterjedésének megakadályozását célzó konkrét tevékenységeket az utóbbi 24 órában, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzésével.

71 rendőr volt küldetésben Hargita megyében, közülük 58 közvetlenül a COVID-19 elleni kontextusban, hozzájuk csatlakozott 38 csendőr, 11 helyi rendőr, 2 tűzoltó és a helyi hatóságok egy képviselője különösen azokon a területeken, ahol nagy a polgárok áramlása, bevásárlóközpontokban és azok szomszédos területein, közétkeztetési létesítményekben, rekreációs területeken, zsúfolt területeken, valamint tömegközlekedésben.

48 gazdasági egységet és 237 létesítményt és egyéb helyszínt ellenőriztek, illetve éttermeket, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési/karantén zónákat is.

Emellett 37 szállítóeszközt ellenőriztek, amelyek közül 11 tömegközlekedési eszközt, és 476 személyt igazoltattak, 67 esetben állapították meg, hogy nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseknek.

Ugyanakkor 390 személyt ellenőriztek az elkülönítési intézkedések betartásával kapcsolatban, további 194 személyt pedig a karantén intézkedések betartásával kapcsolatban.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan több száz megelőző üzenetet és figyelmeztetést küldtek mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, 75 kihágási szankciót alkalmaztak, többségüket olyan személyekre, akik nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 8.200 lej értékben.

A tevékenység folytatódik az egész közösség egészségének védelme érdekében.

Emlékeztetjük a gazdasági szereplőket arra, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozására elrendelt intézkedések be nem tartása akár a tevékenység meghatározott időtartamára történő korlátozásával vagy felfüggesztésével is szankcionálható.

Köszönetet mondunk minden olyan magánszemélynek és jogi személynek, aki betartotta az új koronavírus által okozott fertőzések elterjedése elleni védekezés szabályait, valamint minden felelős polgárnak, aki megértette az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.