Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

VEŞTI BUNE pentru SCHIORI. În Harghita se poate schia

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi pe patru pârtii din Harghita, situate în staţiunea Băile Harghita şi în zona Harghita-Mădăraş, unde se schiază în condiţii bune.
Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a declarat că la Harghita-Mădăraş se schiază foarte bine pe trei pârtii, stratul de zăpadă fiind unul consistent.
De asemenea, la Băile Harghita se schiază pe pârtia Csipike, la sfârşitul săptămânii fiind aşteptaţi zeci de iubitori ai sporturilor albe.
Sinka Mihaly, responsabilul cu publicul al unui parc de aventură din staţiune, a declarat, pentru AGERPRES, că stratul de zăpadă ajunge până la 70 de centimetri iar tunurile de zăpadă sunt în funcţiune.
De asemenea, în funcţie de condiţiile meteo, la sfârşitul săptămânii este posibil să devină funcţională şi pârtia de snow-tubing, iar înainte de Crăciun se va schia şi pe pârtiile Miklos şi Kossuth. Potrivit sursei citate, pârtiile Csipike, Miklos şi Kossuth sunt interconectate şi au în total o lungime de 7.000 de metri.
Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, face un apel la schiori să nu intre pe pârtii dacă au consumat băuturi alcoolice şi să fie atenţi la cei din jurul lor, pentru a evita producerea unor accidente.
În Harghita sunt aproximativ 30 de pârtii omologate de Ministerul Turismului, cele mai multe fiind destinate schiorilor începători şi amatori.

Sursa: jurnalul.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.