Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az évszázad Hargita megyei felfedezése! Dák leletek az úgynevezett Székelyföldön

dacic harghitaA sors és a régészet kemény csapást mértek azokra, akik az úgynevezett Székelyföld autonómia gondolatát támogatják, olyan adatokra támaszkodva, amelyek kizárják a románok jelenlétét Hargita megye földrajzi térségéből.

Több, 2000 éves dák leletet fedeztek fel a Hargita megyei Madéfalván, melyek közül talán a legfontosabb egy dák nyakék. Ezek a felfedezések alapjaiban rendítik meg a magyarok ezen a vidéken történő kizárólagos letelepedésének elméletét és sok szélsőségesen gondolkodó szájára tesznek lakatot.

65Sajnos vannak azonban, akiket ez a felfedezés teljesen kiborított, és azon ügyködnek, miként tarthatnák titokban a felfedezést és hogyan akadályozhatnák meg egy régészeti lelőhely megnyitását. Szerencsére a megtalálók, illetve a madéfalvi helyi hatóságok átadták a leleteket a Hargita Megyei Kulturális Igazgatóságnak, ahol Bakos László igazgató regisztrálta a felfedezést az érvényes jogszabályok szerint.

Nagy érdeklődéssel követjük, vajon a Hargita megyei hatóságok kiutalják-e a régészeti lelőhely létrehozásához és további leletek kereséséhez szükséges erőforrásokat, valamint, hogy a magyar szélsőségeseknek lesz-e annyi erejük, befolyásuk, hogy megakadályozzák a régészeti munkát.

vestigiu-predare2
13 comentarii la “Az évszázad Hargita megyei felfedezése! Dák leletek az úgynevezett Székelyföldön

 1. Alex cel Bun

  Si care este problema ? Cu dacii romanii nu au nici o tangenta numai in visele lor. Si nu in “asa zisul Tinut Secuiesc” …ca aceasta denumire exista de 700-800 de ani. Si care e legatura cu autonomia?? Tocmai aceste vestigii demonstreaza ca dupa daci nu a existat nici o continuitate “daco-romana” 🙂

  Válasz
  1. Radu Vasilescu

   Halal concluzia precum ca dacii au dispărut in neant dintr- o dată! Și așa sălbaticii huni și- au ,,întemeiat ținutul,,!!!???!!! Măi ,,cel bun,,voi când ați venit din Asia erați cu cel puțin o 1000 de ani in urma civilizației geto- dacice! Si astăzi voi tot asiatici sunteți!

   Válasz
 2. szijgyarto zoltan

  Domnule ziarist cu numele “admin”.
  Esti prost!
  In primul rand descoperirea nu are nimic de a face cu logica dumitale.
  in al doilea rand te rog sa-mi confirmi prin date exacte istorice ca chestia gasita exclude denumirea de “Szekelyföld”.

  Válasz
 3. Boitan Vasile

  Oameni buni. Atîta timp cît nu sîntem conduşi de români adevărați precum ( Vlad Tepeş, Mihai Viteazu, Cuza,un Ceauşescu),şi nu numai conducerea ci şi noi omul de rînd, care înainte de a țipa şi înjura, trebuie să gîndim. Să ne punem mintea la contribuție pentru binele ţării şi dacă țara merge bine voi prospera şi eu. Ce ziceți e timpul să ne Trezim. Legea şi ordinea şi noi să fim la acelaşi numitor ,,România şi prosperarea noastră. ”
  DEŞTEAPTĂTE ROMÂNE CĂ AI DORMIT ŞI LENEVIT PREA MULT.

  Válasz
 4. Cristi

  “Aceste descoperiri zdruncină din rădăcini teoria descălecării maghiarilor pe aceste meleaguri…”

  Ce tâmpenii spuneţi.Nu e nimic de zdruncinat şi asta o spun ca român ardelean.Faptul că secuii au fost aşezaţi pe aceste locuri de regii maghiari, nu are nimic de-aface cu un artefact important din epoca fierului, celtic sau dacic, datând cu circa 1.000 de ani înainte de prezenţa secuilor.Faptul că în secuime sunt arhicunoscute urme de fortificaţii din epoca fierului, nu este nicio bombă jurnalistică.Modul în care încercaţi o manipulare gazetărească este penibil.Apropo, aţi uitat să specificaţi că descoperitorul e un secui local care a respectat întocmai procedurile legale de declarare şi predare.

  Válasz
 5. Liviu E

  Este firesc. Geto-dacii au trait intr-un areal mult mai mare decat actualul teritoriu al Romaniei. Dar sa va spun o chestie: putem sa gasim noi in Ardeal tone de artefacte dacice, daca nu vom avea o armata puternica la momentul-cheie, ne vom pierde pamantul.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük