Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Veteranii de război vor primi luna aceasta ajutorul anual de la Casa Națională de Pensii

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Casa Națională de Pensii Publice anunță plata, în luna decembrie 2015, a ajutorului anual pentru veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război.

În conformitate cu prevederile art. 16, lit.g din Legea nr.44/1994, veteraniide război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afaraserviciului ordonat care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, au dreptul la un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei termice și electrice pentrunevoi casnice.

Acest ajutor se majorează anual prin hotărâre deguvern. Anul acesta, în temeiul HG nr. 951/2015, cuantumul ajutorului crește de la 300 lei la 335 lei pentru fiecare beneficiar.

Președintele CNPP, doamna Ileana CIUTAN, precizeazăcă aceste drepturi se achită printr-un mandat separat de cel prin care se achită indemnizația cuvenită lunii decembrie.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.