Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A tisztségéből felfüggesztett alpolgármester részt vehet a tanácsülésen

Szőke Domokos, Csíkszereda felfüggesztett alpolgármestere azzal a kéréssel fordult a Hargita Megyei Törvényszékhez, hogy részt vehessen tanácsosi minőségében a testület novemberi ülésén. Hargita Megyei Törvényszék jóváhagyta kérését részt vehet az ülésén, de nem alpolgármesteri minőségében, hanem csak tanácsosként.

Az alpolgármester még június óta van jógi kontroll alatt, nem gyakorolhatja alpolgármesteri tisztségét. Érdekes még, hogy a novemberi tanácsülésén jelen lesz, az ügyében tanúként megnevezett Antal Attila alpolgármester is. A törvényszéki döntés már nem óvható meg.

Abban az estben, ha Szőke a decemberi ülésen is részt szeretne venni, akkor újabb beadvánnyal kell, a törvényszékhez forduljon.

Ráduly Róbert Kálmán lemondott polgármester és Szőke Domokos tisztségétől eltiltott alpolgármester előzetes, büntetőperének újabb tárgyalási időpontját november 26-ra tűzték ki.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.