Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Orbán Viktort keményen bírálták az emberi jogok megsértése miatt. Sőt szóba esett Magyarország kizárása az Európai Unióból

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt csütörtökön (június 24-én) a brüsszeli csúcstalálkozón az EU-partnerek kritikájának özöne várta, az iskolákban a homoszexualitásra való hivatkozásokat tiltó törvény miatt, számol be a Mediafax.

A törvény korlátozza a gyermekek és fiatalok hozzáférését olyan könyvekhez, filmekhez és egyéb tartalomhoz, amelyek a heteroszexualitáson vagy a születésnek tulajdonított nemi identitáson kívül bármi mást mutatnak be.

Orbán csütörtökön elutasította a leszbikus, meleg, transznemű és biszexuális közösség diszkriminációjával kapcsolatos állításokat, mondván, hogy a törvény “nem vonatkozik a homoszexuálisokra”.

Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, Orbán pedig 2010-ben lett az ország miniszterelnöke.

17 tagállam, köztük Franciaország, Németország, Spanyolország és Belgium közös levelet írt alá az új magyar törvénnyel kapcsolatban, amelyet elküldtek az EU vezetőinek és az ENSZ főtitkárának, Antonio Guterresnek.

Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, Orbán 1998-2002 között, majd 2010-től jelen pillanatig az ország miniszterelnöke.

Jobboldali nacionalista kormánya homofób retorikát alkalmazott és korlátozta az LMBT emberek jogait a múltban is. A magyar ellenzéki sajtóban több kolléga is panaszkodott arra, hogy az Orbán-rezsim felszámolta őket. Elmondták, hogy visszaélések sorozata érte őket, amelyek számos, a rezsimmel szemben kritikus publikáció bezárásához vezettek.

Sajnos minden nap közelebb visz a diktatúrához Magyarországon, amelyben az emberek jogai egyre inkább sérülnek, és ezt nemcsak mi mondjuk, hanem az európai országok politikai vezetői és a nemzetközi sajtó is.

I.R.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.