Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A szomszédos megye hangos győzelme: a Békás-szoros közigazgatásilag visszatért Neamț megyébe

Neamț megye prefektusa, George Lazăr bejelentette a győzelmet, amelyet a Neamț megyeiek lélegzetvisszafojtva vártak. A Prahova megyei Bíróság jogerős döntése értelmében a Békás-szoros Neamț megyéhez tartozik.

Íme, George Lazăr prefektus facebook-on nemrégiben közzétett üzenete:

„Megnyertük!

Almásmező polgármesterével, Gheorghe Oniga úrral és a Neamț Megyei Kataszteri Hivatal vezetőjével, Simion Stăncel úrral együtt különösen kemény, de Neamț megye számára nagy jelentőségű csatát vívtunk.

Jogerős a döntés: A Békás-szoros koyigagatțsilag „visszakerült” Neamț megyéhez.

A Ploiești-i fellebbviteli bíróság ma, június 25-én végleges ítéletet hirdetett Neamț és Hargita megyék közötti határvitára vonatkozó perben.

A Prahova megyei bíróság első fokon úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi azt a jegyzőkönyvet, amely egy határkő elhelyezéséről szól és egy másik határt állapít meg, 4 kilométerre Neamț megye irányába, ami által a Békás-szoros adminisztratívan Hargita megyéhez kerül.

A Prahova Megyei Törvényszék döntését a Ploiești-i Fellebbviteli Bíróságon megfellebbezték, és Neamț megye képviselői minden egyes tárgyaláson jelen voltak és írásbeli indítványokat nyújtottak be. A prefektusi hivatal érveléséből az következik, hogy a pernek a kereset elutasításával kellett volna végződnie, már kései lévén, mivel Gyergyószentmiklós Municípium legkésőbb egy éven belül támadhatta volna meg a jegyzőkönyvet, és nem 11 év elteltével. Másodszor, a Neamț Megyei Prefektusi Hivatal arra kérte a bíróságot, hogy jegyezze meg- a Prahova Megyei Bíróság anélkül határozott a kereseti kérelemre nézve, hogy erre fel lett volna ruházva: „a határvonal megállapítása Gyergyószentmiklós város és Almásmező közigazgatási területe között a következőképpen: DN12 Gyergyószentmiklós (D.N.1)- Gyilkos-tó- Neamț megye határa 0+00032+032,000, az 540/2000/22.06.2000-es, a 2000.07.20 Hivatalos Közlöny /2000.07.20 /338. számában megjelent  kormányhatározatnak megfelelően”.

Forrás: Ziar Piatra Neamt
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.