Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hétfőtől minden iskola és óvoda fizikai jelenléttel működhet

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter és Alexandru Rafila egészségügyi miniszter január 14-én, pénteken sajtótájékoztatón ismertette az iskolák működésére vonatkozó új szabályokat a második félév kezdetével, a CNSU- Országos Vészhelyzeti Bizottság csütörtök esti határozatát követően.

  • A fizikai jelenlétű tevékenységet felfüggesztik az iskola minden osztályában vagy az óvoda minden csoportjában, ha 7 egymást követő napon három fertőzéses eset van
  • Egy iskola akkor tér online oktatásra, ha az osztályok legalább fele felfüggesztette a fizikai jelenlétű aktivitást.

„Eltértünk a fertőzések előfordulási arányától és az oktatási személyzet oltási arányától. Jelenleg, tekintettel az Omicron variáns sajátosságaira, javasolták, elemezték a kórház terhelési fokát megközelítő szempontot. A küszöb 75%, ez a küszöb jelenleg Románia egyik megyéjében sem áll fent. Az oktatás szempontjából hétfőn Romániában minden iskola és óvoda fizikai jelenléttel működhet” – mondta Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A miniszter kitért arra is, hogy a második változás a fizikai jelenléttel végzett tevékenység felfüggesztése az iskola minden osztályában vagy az óvoda minden csoportjában, ha hét egymást követő napon három fertőzéses eset van.

„Azt akarjuk, legalábbis abból, ami az elmúlt két évben történt úgy tudom, hogy nyitva tartsuk az iskolákat, de nem bármi áron, de az iskolák nyitvatartásának módját módosítanunk kell az Omicron törzs járványügyi evolúciótól függően, amelyek megváltoztatták az  összképet – ha megnézzük, mi történik Romániában és más országokban – a múlthoz képest” – mondta Alexandru Rafila egészségügyi miniszter.

Az osztálytermi fizikai jelenlétű tevékenységek felfüggesztése az iskola Igazgatótanácsának határozatával, a teljes egység felfüggesztése pedig a Megyei Vészhelyzeti Bizottság határozatával történik.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=357978185670676
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.