Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter: Online oktatás lesz azokban az iskolákban, amelyekben az oltási arány 60% alatti

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter nyilatkozott a sajtónak a tanítás hétfői, november 8-i újraindításáról

https://www.facebook.com/www.edu.ro/videos/571498310782846/

“Hétfőn fizikai jelenléttel kezdődik az iskola és az óvoda minden gyermek számára azokban az oktatási egységekben, ahol a beoltottság meghaladja a 60%-ot” – mondta Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

Elmondta azt is, hogy a múlt heti helyzet szerint az állami és magániskolák, óvodák 54 százalékában van 60 százalék feletti átoltottság.

„A helyzet hetente frissül, a péntek lesz a referencianap az egyes iskolák oltási aránya szempontjából. A 60%-os oltási arány túllépése esetén fizikai jelenléttel térnek vissza az osztályokba”.

Az oltási arány minden tanfelügyelőség honlapján megtekinthető lesz.

A Sorin Cîmpeanu által meghirdetett szabály alól az a kivétel, hogy ahol tanárok vannak karanténban vagy fertőzött tanárok vannak, vagy ahol infrastrukturális problémák vannak, az iskola kérvényezheti az online oktatást, akkor is, ha 60% feletti az átoltottság.

Mindezeket az intézkedéseket az oktatási és egészségügyi miniszterek által aláírt rendelet tartalmazza, miután a CNSU ma megvitatta őket. A rendeletet pénteken írják alá és küldik el a Hivatalos Közlönynek, így minden óvoda és iskola eldöntheti, hogyan folytatja a foglalkozásokat.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség honlapján közzétett lista szerint a Hargita megyei iskolákban az oltott dolgozók aránya 55,78% (a lista ITT tekinthető meg).

Az iskolákban a Covid-19 kontextusában alkalmazandó intézkedések megállapításáról szóló 99/2021.11.05-i Határozat ITT olvasható.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.