Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 470 tűzoltóautót vásárolnak európai alapokból

 

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség 2021. június 15-én, kedden sajtótájékoztatót szervezett a felügyelőség székhelyén, Lucian Nicolae Bode belügyminiszter vezetésével, akit elkísért Cristian Ghinea, az európai beruházások és projektek minisztere, a katasztrófavédelmi osztály vezetője, Dr. Raed Arafat, és az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) főfelügyelője, Dan-Paul Iamandi vezérőrnagy.

Ezen a tevékenységen részt vett Hargita megye prefektusa, Szabó Zsolt úr, a Hargita megyei Vészhelyzeti Felügyelőség parancsnoksága, vezetői tisztséget betöltő tisztek és altisztek is.

Az eseményen két keretmegállapodást írtak alá, amelyek 476 tűzoltóautó európai alapokból történő beszerzésére vonatkoznak, amelyeket szét fognak osztani, a felszerelés összértéke 159.116.504 euró.

A két keretmegállapodás alapján, amelyek összértéke áfával együtt 779.670.873,52 lej, (kb. 159 millió euró) további szerződéseket írnak alá 276 darab 4.000 liter űrtartalmú tűzoltóautó, illetve 200 darab 10.000 literes tűzoltóautó szállítására.

A speciális járműveket a VIZIUNE 2020 projekt keretében vásárolják meg, amelyet a Nagy Infrastruktúra Operatív Program finanszíroz, és amelynek értéke megközelítőleg 682 millió euró.

A technikai eszközöket a városi és vidéki területeken bekövetkező, jelentős mennyiségű oltóanyagot igénylő tűz oltására szolgáló beavatkozásra szánják, ahol a hangsúly a gyors mozgáson, a beavatkozási eszköz gyors üzembehelyezésén és a nagy oltási hatékonyságú víz használatán van.

A projekt megvalósítása biztosítja az adottságok javítását, a normál üzemeltetési időtartamot meghaladó tűzoltóutók cseréjével és a hiány fedezésével.

A flotta megújítása prioritás volt és továbbra is prioritás, tekintve, hogy az operatív egységek továbbra is elavult, 20 évnél idősebb élettartamú beavatkozási technikával rendelkeznek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.