Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ciucă miniszterelnök: A PNL-ben jóváhagyott oktatási törvények: “A koalícióban rögzítjük a kormány- és parlamenti elfogadás ütemtervét”

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă miniszterelnök január 30-án, hétfőn bejelentette, hogy az oktatási törvénytervezeteket a párt vezetése elfogadta, és ezen a héten sor kerül a kormánykoalíció ülésére, hogy megállapítsák azok elfogadásának ütemtervét tekintve, hogy legkésőbb április elejéig ennek meg kell történnie.

„Az oktatási törvényekkel kapcsolatban a következtetéseket miniszteri szinten és a Nemzeti Liberális Párt szakbizottságának szintjén ismertették. Ezeket a projekteket jóváhagyásra terjesztették be, hogy a jövőbeni koalíciós vitában támogassuk a törvényjavaslatokat a jelenlegi formájukban” – jelentette ki Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt Országos Tanácsa ülésének végén.

A jóváhagyás ütemtervét a kormányban és a parlamentben a kormánykoalíció határozza meg.

„Ebben az értelemben természetesen tárgyaltunk a koalíciós partnerekkel, és ezen a héten ismét találkozunk, és megállapodunk azzal az ütemtervvel kapcsolatban, amely szerint az oktatási törvényt jóváhagyják kormány szinten, és továbbítják a Parlamentnek megvitatásra és jóváhagyásra”, tette hozzá Ciucă.

Emlékeztetett arra, hogy ezek a törvények mérföldköveket jelentenek az Országos Helyreállítási Tervben.

A Nemzeti Liberális Párt vezetője hozzátette: az oktatási törvények mérföldkövek az Országos Helyreállítási Tervben, a lehető leghamarabb, legkésőbb március végén, április elején elfogadásra kerülnek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.