Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kukákból táplálkozó medvét távolítottak el a csendőrök

Kedden, március 9-én, 5:50 körül, egy Gyergyószentmiklós perifériáján bóklászó kisebb termetű medve jelenlétét jelezték a csendőrségnek.

„Pár perccel hat előtt egy férfi jelentette, hogy medve kószál Gyergyószentmiklós egyik bevásárlóközpontja körül, a Nicolae Balcescu utcában. Egy csendőrből és egy rendőrből álló közrendészeti járőr érkezett a helyszínre, és a kukákból táplálkozó medvét a segítségükre siető további csendőrökkel és rendőrökkel együtt a lakatlan részek felé távolították. A helyszínen folyamatosan jelen volt egy SMURD egység is”, közli a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség.

A csendőrök még egy ideig a helyszínen maradtak meggyőződni, hogy a medve nem tér vissza. Az akció kb. egy órán át tartott és egyéb incidensek nélkül ért véget.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség felhívja a polgárok figyelmét, hogy valahányszor hasonló helyzet áll fent, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot és ne közelítsenek a medvékhez fényképet vagy videót készíteni.

https://ziarharghita.ro/wp-admin/post.php?post=72167&action=edit
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.