Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Orbán Viktor, meglepő kijelentések: “Magyarország nevében köszönök Romániának mindent, amit tett”

 

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt állítja, hogy Románia bebizonyította, hogy képes megvédeni a schengeni külső határokat, ezért megérdemli, hogy része legyen a schengeni térségnek. “Magyarország nevében köszönöm Romániának mindent, amit tett” mondta Orbán, jegyzi a stiripesurse.ro.

Orbán Viktor, az RMDSZ vezetőjével, Kelelemen Hunorral közösen tartott szerdai sajtókonferencián, Kolozsváron úgy nyilatkozott, hogy amikor Románia saját határait védte, Magyarországot is megvédte.

“Az elmúlt években Románia jelentősen megvédte az EU      határait, ami mind Magyarország, mind Románia számára fontos. Délen és keleten számíthattunk Romániára, amikor Románia saját határát védte, Magyarországot is védte. Ahogyan az elmúlt négy évben a határait védte Románia, nagyon nyomós érv, hogy a schengeni térség része legyen. Ez tény, hogy Románia nehéz időben bizonyította, hogy képes megvédeni a schengeni határt, és egyértelmű, hogy megérdemli a schengeni övezet tagjává válni. Magyarország nevében köszönetet mondok Romániának mindenért, amit tett” – mondta Orbán.

A magyar miniszterelnök szerdán találkozott a Sapientia Egyetem hallgatóival, az RMDSZ közigazgatásban résztvevő tisztviselőivel és az est folyamán az erdélyi történelmi egyházak püspökeivel is találkozik.

Orbán csütörtökön csatlakozik az EU csúcstalálkozójához Nagyszebenben, és pénteken megnyit egy takarmányüzemet Maros megyében, és meglátogatja a Hargita Megyei Jégkorong Akadémiát.

Orbán Viktor miniszterelnök az RMDSZ meghívására szerdán reggel érkezett Erdélybe.

https://www.facebook.com/RMDSZ/videos/1402780826528430/?t=0

Forrás: stiripesurse.ro

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.