Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Komolyan veszi a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség a családon belüli erőszak kezelését

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség felhívja a figyelmet a családon belüli erőszakra. A helyi rendőrök arra bíztatják az áldozatokat, de azokat is, akik ilyen visszaélés tanúi, hogy jelentsék az eseteket.

foto cu caracter ilustrativ

A kép illusztráció

Hasonló esetet tesz közzé a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség Facebook oldala:

“Március 4-én, reggel 8 órakor telefonált intézményünkhöz egy székelyudvarhelyi nő, akit állítása szerint férje fizikailag bántalmazott. A helyi rendőrök rögtön a bejelentés helyszínére siettek, ahol már a tömbház előtt várakozott a bejelentő. Kollégáink, mivel az eset bűncselekménynek minősül, és meghaladja a helyi rendőrség hatáskörét, a bántalmazó személy beazonosítását követően őt és a bántalmazott felet egyaránt a nemzeti rendőrség székhelyére szállították, az ügy kivizsgálása érdekében.
Az eset kapcsán felhívjuk a figyelmet a 217/2003-as számú törvény legutóbbi módosítására, amely értelmében családon belüli erőszak jelentése esetén a rendőrség azonnal érvénybe léptetheti a távoltartási végzést a bántalmazó személy ellen. Mivel eddig erre nem volt lehetőség, sok esetben a bántalmazott fél, miután visszatért otthonába, a helyzet megoldása helyett további erőszakkal szembesült. Erre nyújt megoldást az említett törvénymódosítás.
Sajnos sokan szenvednek el családon belüli erőszakot, illetve az erőszak más, testi és/vagy lelki sérülésekkel járó formáját, és az esetek nagy részében az áldozatok vagy nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak, vagy egyszerűen nem mernek, szégyellnek segítséget kérni. Javasoljuk, hogy szükség esetén éljenek az említett módosítások által nyújtott lehetőséggel, és jelentsék a hasonló eseteket, ugyanis így a hatóságok sokkal hatékonyabban tudnak eljárni.
Figyeljünk a környezetünkben élőkre, és szükség esetén merjünk segítséget nyújtani. Ezért kérjük Önöket, amennyiben a közvetlen környezetükben, vagy a családon belül erőszakról van tudomásuk, jelezzék felénk, vagy más, illetékes hatóságoknak.”Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.