Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Alexandru Tomescu hegedűművész első ízben ad hangversenyt a tusnádfürdői római katolikus templomban

 

Alexandru Tomescu hegedűművész Stradivarius Elder-Voicu hegedűjével először lép fel Hargita megyében, a tusnádfürdői római katolikus templomban, Sînziana Mircea zongoraművésszel és Ştefan Cazacu csellistával együtt.

A Dan Popescu által komponált „Wind Water Earth” című komolyzenei koncert az azonos nevű album bemutató turnéjának része, és Tusnádfürdőn kerül rá sor november 19-én, 19:00 órától.

A koncert szervezője, Pál Damján az AGERPRES-nek úgy nyilatkozott, hogy Alexandru Tomescu első Hargita megyei koncertjének helyszínválasztása azzal van kapcsolatban, hogy a híres hegedűművész a klasszikus zenét kevésbé konvencionálishoz helyszínekre is el akarja hozni, hogy a szóban forgó kegyhely nagyon jó akusztikájú, de a Hargita megyei üdülőhelyen a kulturális turizmus generálására irányuló vágy is.

„Alexandru Tomescu először érkezik koncertre Hargita megyébe. Többek között ezért is választottam Tusnádfürdő római katolikus templomát, amellett, hogy Alexandru Tomescu arra törekszik, hogy a klasszikus zenét minél több helyre elhozza, hogy a fiatalok körében is, és nemcsak, ismertté váljon, és a hagyományostól eltérő helyszínekre is elvigye a zenét. (…) A templom akusztikája nagyon fontos szerepet tölt be egy klasszikus, akusztikus zenei eseményen, a tusnádfürdői  templom pedig az ország nagyon jó akusztikájú templomai közé tartozik. Ezek mellett fontos tényező a térség turisztikai területeinek népszerűsítése, az ilyen rendezvényeknek köszönhetően a kulturális turizmus is generálódik, Tusnádfürdőn pedig szálláshelyek és éttermek várják a természetet és a zenét kedvelő turistákat” – mondta Pál Damján.

Alexandru Tomescu tusnádfürdői koncertjét az Emberek ihletnek (Oamenii inspira) egyesület szervezi, Hargita Megye Tanácsával és a Gyöngyvirág Egyesülettel együttműködve.

Az Emberek ihletnek koncepciót Pál Damján, gyimesbükki fiatalember kezdeményezte, aki “igyekszik hidat építeni a gyerekek, fiatalok és felnőttek, valamint a karrierjük során jelentős nyomot hagyó emberek között” és akik különféle területeken szerveznek rendezvényeket, mint például a zene, a sport vagy a kutatás.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.