Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyébe „csalogatták” a brüsszeli közönséget

 

A Hargita Megyei Tanács 2009. május 4-én Brüsszelben részt vett a Régiók Bizottsága Nyílt Napjainak rendezvényein, ahol más területek, régiók mellett a Hargita megyei turisztikai kínálatot is bemutatták. Az előző évekhez hasonlóan, a Régiók Bizottsága által szervezett egynapos rendezvényen való részvételre vonatkozó kérelemnek eleget téve, bemutattuk régiónk értékeit és hagyományait. A megyei tanács 2013 óta részt vett az esemény valamennyi kiadásán.

Az idei kiadásban, tekintettel a május 26-i európai parlamenti választásokra, a stand bemutatására és a látogatókkal való interaktivitásra tették a hangsúlyt. A székely termékek idén is sikernek örvendtek, a finom falatok mellett a látogatókat a székely babával, a zarándokutak bemutatásával, megyénk vallásos turizmusáról szóló kisfilmmel, a Visit Harghita mobiltelefonos alkalmazással csalogatták régiónkba. Az alkalmazás európai uniós finanszírozással, az INSiGHTS projekt keretében készült, és sikerült általa nagy lépést tenni Hargita megye nemzetközi turisztikai népszerűsítése terén. A Székely termék mozgalom is így indult tíz évvel ezelőtt, akárcsak a Visit Harghita alkalmazás is. Ma már megtalálható a megye teljes turisztikai kínálata egy helyen, szálláshelyeket, éttermeket, látnivalókat és programokat gyűjtöttek egy csokorba régiónkból. A Visit Harghita alkalmazás legnagyobb előnye abban rejlik, hogy bárki könnyen össze tudja állítani az itt-tartózkodása programját úgy, hogy az maradandó élményt és emléket jelentsen számára.

A rendezvényen Hargita Megye Tanácsa részéről jelen volt Bíró Barna Botond alelnök, a Visit Harghita programkoordinátora, Szabó Károly, a Hargita Turisztikai Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Barta Judit tanácsos és Szigeti Sarolta szakfelügyelő. Az alelnök szerint meg kell ragadni minden olyan lehetőséget, amellyel Hargita megye turisztikai kínálata népszerűsíthető.

“A nyugati országok fejlett turisztikai infrastruktúrájához képest egyedülálló élményeket, ízeket és egyedülálló látványosságokat kínálunk, amelyek csak itt találhatók meg. Mi tesz minket mássá és egyedülállóvá? Először is, a körülvevő táj, a hagyományos kézművesség, az építészeti stílus, az egyedülálló és egészséges helyi hagyományos termékek, azok az elemek, amelyek az évek során kultúránk képviselőivé váltak, és természetesen az itt élő emberek vendégszeretete. Eben különbözünk más országoktól, régióktól. Hargita megye ideális hely azok számára, akik nyugalmat, csendet és családbarát szolgáltatásokat keresnek ”- mondta Bíró Barna Botond, és hozzátette: “Most már könnyű utazni az EU tagállamaiba. A határok eltörlése lehetőséget nyújt az együttműködésre az idegenforgalom területén. Az a célunk, hogy a nyugati országok lakóit meggyőzzük arról, töltsék el nálunk a szabadságuk egy részét. Ez egy olyan lehetőség, amivel nem csupán a támogatási rendszereken keresztül használhatjuk ki az EU-s lehetőségeket, hanem közvetve a helyi turisztikai célpontok népszerűsítésével, a vendégéjszakák számának növelésével egy gazdasági ágazatot erősítünk, az itthoni turizmust. Azért is fontos az Európai Unió, hogy ezeket a megkezdett lépéseket folytatni tudjuk”- hangsúlyozta az alelnök.

A telefonos alkalmazás mind az Android, mind pedig az iOS rendszerrel kompatibilis, tartalma elérhető a www.visitharghita.com weboldalon is. Több ezren letöltötték már, a megye turisztikai társulása pedig folyamatosan bővíti a tartalmát. Hargita Megye Tanácsa az idei turisztikai pályázati kiírásait is úgy állította össze (https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/turisztikai-program.html), hogy a megye turisztikai lehetőségeinek népszerűsítését szolgálja.

További információk a Visit Harghita alkalmazással kapcsolatban:

https://hargitamegye.ro/hirek/visit-harghita–egy-helyen-megtalalhato-hargita-megye-turisztikai-kinalata.html

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.