Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elbocsátották tisztségéből Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert

Florin Cîțu miniszterelnök szerda reggel elbocsátotta tisztségéből Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert.

Vlad Voiculescu. FOTÓ: gov.ro.

Florin Cîțu miniszterelnök április 14-én, szerdán jelentette be, hogy továbbította Iohannis elnöknek azokat az iratokat, amelyek szükségesek Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter tisztségéből történő elbocsátásához.

Az egészségügyi miniszter pozícióját jelenleg Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR-PLUS vezetője.

“Ma, április 14-én benyújtottam Klaus Iohannis elnöknek az elbocsátási dokumentumokat Vlad Voiculescu úr egészségügyi miniszteri posztjáról. A tisztséget ideiglenesen Dan Barna látja el, amíg új minisztert nem neveznek ki az Egészségügyi Minisztérium élére “- mondta a miniszterelnök.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ vezetője szerint a koalíciónak előre kell lépnie, mert az egész országért felelősséget vállalt.

“Ma reggel Florin Cîțu miniszterelnök tájékoztatott arról a döntésről, hogy felmentik Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert tisztségéből. A miniszter elbocsátása a miniszterelnök kizárólagos alkotmányos előjoga, ezt a döntést nem kommentálják, hanem alkalmazzák. Az RMDSZ elfogadja ezt a döntést, és támogatjuk a koalíciót, mert együtt vállaltuk a felelősséget az ország vezetéséért. Van néhány nagy célunk, amelyek fontosak az ország számára, a minisztérium élére a lehető leghamarabb új minisztert kell kinevezni, és a koalíciós megállapodás szerint folytatjuk “- mondta a miniszterelnök-helyettes.

Vlad Voiculescu a harmadik tisztségéből felmentett egészségügyi miniszter Romániában a Covid-19 járvány kezdete óta.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.