Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vlad Voiculescu: A papok és hozzátartozók bemehetnek az intenzív osztályokra a Covid betegekhez

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter április 8-án, csütörtökön, a romániai egyházak képviselőivel folytatott megbeszélés után jelentette be, hogy a papok, de a hozzátartozók is beléphetnek a kórházba a súlyos állapotban lévő betegekhez.

“Minden egyház kérése bekerül a rendelet új formájába. Arról beszélünk, hogy a pap bemehet a kórházba azokhoz a betegekhez, akiknek szüksége van rá. Ezt a hozzátartozókra is kiterjesztjük, nagyon szigorú szabályok betartásával. Azok számára, akik el akarnak búcsúzni szeretteiktől, megpróbáljuk ezt úgy lehetővé tenni, hogy biztonságos körülmények között ez lehetséges legyen “- mondta Vlad Voiculescu.

A miniszter szerint a betegekhez a kijelölt személy mehet be, ha ez lehetséges, és ha nem, akkor az 1. és 2. fokú hozzátartozók, de “ez a kör még szélesebb lehet”.

Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, hogy a Covid miatt elhunytak holttestét lezárt koporsókban temetik el, mint korábban.

A rendelet folyamatban van, és legkésőbb péntekig aláírásra kerül.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük