Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Biztonságos hétvége! A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség a tűzvédelmi szabályok betartását javasolja

 

A Hargita megyei katonai tűzoltók ezen a hétvégén is készenlétben vannak a beavatkozási eszközökkel szolgálatot teljesíteni és operatívan reagálni a lakossági kérésekre. Az esetleges egészségügyi sürgős eseteket a SMURD egységek személyzete kezeli, akik szakképzett elsősegélyt nyújtanak. Ezen a hétvégén a Hargita megyei tűzoltók a Csíkszeredai Városnapok alkalmával a polgárok biztonságérzetének megteremtésére, a rendkívüli helyzetek megelőzésére, illetve ha már bekövetkeztek, a gyors közbelépésre is készen állnak.

Ezzel párhuzamosan a nagyszámú résztvevővel számoló rendezvényeket megelőzően a Prevenciós Felügyelőség szakemberei megelőző útmutató és ellenőrzési tevékenységet végeztek.

Tekintettel arra, hogy ezeken a rendezvényeken nagyszámú résztvevőre kell számítani, a Hargita megyei tűzoltók azt javasolják, hogy tartsuk be az esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetek megelőzését szolgáló intézkedéseket, az alábbiak szerint:

– Ne dobja ki a cigarettát. Speciálisan kialakított helyeken kívül tilos a dohányzás;

– NE hagyja felügyelet nélkül a gyermekeket;

– Ne zárja el a hozzáférési utakat, hogy a sürgősségi járművek vagy a külső tűzcsapok hozzáférhetők legyenek

– Tűz esetén őrizze meg nyugalmát, és szervezetten hagyja el a helyiséget, ahol tartózkodik. Mindig kövesse a rendfenntartó szervek vagy a rendezvényszervezők tanácsát a biztonság érdekében.

Emellett kánikulai időszakában megnő a száraz növényzet kigyulladásának veszélye. Az ISU Hargita felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tarlót és a növényi maradványokat égetni szigorúan tilos.

Ennek a veszélynek a megelőzése érdekében a tűzoltók azt javasolják, hogy:

  • NE használjon nyílt lángot tűzveszélyes területeken;
  • NE használjon nyílt tüzet szeles időben vagy éjszaka;
  • NE dobja ki véletlenszerűen a cigarettacsikket;
  • Gondoskodjon a betakarított területet felügyelő személyzet jelenlétéről és a tűz oltásához szükséges eszközökről (ekék, tárcsák, tűzoltó készülékek, víztartályok stb.), hogy vészhelyzet esetén azonnal közbeléphessen.

A Hargita megyei katonai tűzoltók folyamatosan szolgálatot teljesítenek, készen állnak a lakossági szükségek azonnali reagálására, a veszélyhelyzetek kezelésére és a szakszerű elsősegélynyújtásra.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.