Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Beavatkozásokkal teli hétvégéjük volt a Hargita megyei katonai tűzoltóknak

 

A hétvégén a Hargita megyei katonai tűzoltók 47 sürgősségi beavatkozásban vettek részt. A mentők által végzett munka legnagyobb részét az elsősegély-küldetések tükrözik, 46 ember kapott orvosi segítséget, ebből 10 felnőtt és 2 gyermek 8 közúti balesetet követően.

Ugyanakkor az ISU Hargita legénysége 6 tűzoltó misszióban, illetve egy roncsból való mentésben vett részt. Így vasárnap éjjel, nem sokkal éjfél után a csíkszeredai tűzoltóság személyzetét arra kérték, hogy lépjen közbe egy közúti balesetben érintett személy kiszabadítása érdekében. Kimentés után az autó 22 éves sofőrjét a megyei mentőszolgálat személyzete felvette és kórházba szállította.

A csíkszeredai tűzoltóság több mint 5500 négyzetmétert érintő, 2 ellenőrizetlen száraznüvényzeti égés oltása érdekében lépett fel Csíkszeredában a Brassói úton, és a Csíkpálfalvához tartozó Csíkcsomortán faluban.

További két tűzeset történt tisztítatlan kémények miatt Zetelakán és Ócfalván, ahol a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók avatkoztak be.

Pénteken, május 7-én, a maroshévízi 2-es sz. tűzoltóalegység legénysége a magasfeszültségű huzalokra zuhant fenyőfa miatt keletkezett rövidzárlat okozta tűzesethez szállt ki Székpatakra.

Múlt éjszaka a székelyudvarhelyi tűzoltók, együttműködésben a szentábrahámi önkéntes tűzoltókkal egy szentábrahámon kigyulladt takarmányraktárnál oltották a tüzet.

Ugyanakkor tegnap este 21:16-kor Ro-Alert figyelmeztetést küldtek Tusnádfürdő lakóinak medve jelenléte miatt.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben állnak optimális időben beavatkozni a lakosság kérésére.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük