Whisky și miere: deliciu sau erezie?

0

Articol disponibil în: Română

Dacă întrebi un adevărat cunoscător cum trebuie să bea un whisky, fără îndoială el îți va răspunde: „uscat”, adică fără a adăuga nimic la gustul simplu și unic, afumat și lemnos al whisky-ului și la senzația de căldură și liniștea pe care o provoacă.

Deci de ce adăugi miere la el? Îmbunătățește aroma sau, dimpotrivă, riscă să strice un whisky bun? Iată că îți oferim o părere asupra dezbaterii dintre susținătorii whisky-ului uscat și cei cărora le place să adauge miere la acesta. Deci, încântare sau erezie? Descoperă opinia experților în whisky.

Whisky uscat

În mod tradițional, whisky-ul este o băutură rezervată palatelor educate. Cu conținutul său foarte mare de alcool (adesea între 40% și 45%), este sinonim cu clasă, rafinament și putere. Pentru mulți oameni, această băutură nu este altceva decât aur lichid, iar alegerea dintr-o varietate de whisky-uri, inclusiv bourbon, secară, single malț și amestecuri este o dovadă a simțurilor ascuțite ale cunoscătorului. Fiecare variantă are propriile calități și caracteristici unice care pot fi cu adevărat apreciate doar dacă whisky-ul este băut uscat. Și ce rost are să adaugi ceva atunci când ai în mână un whisky premium cu o istorie lungă și bogată, așa cum este cel de la Booze Town?

Cocktail cu whisky și miere

Pentru multi, whisky-ul este mult prea tare, amar sau fierbinte pentru a fi băut uscat. Un cocktail preparat cu whisky și miere este adesea o modalitate excelentă de a descoperi un tip de whisky și de a începe călătoria inițiatică. Un amestec de whisky și miere, însoțit de gheață, lămâie și puțină scorțișoară sau mentă poate fi o alternativă excelentă la whisky-ul pur și poate face, de asemenea, acest spirit accesibil unui public mai larg. Orice tip de whisky face o bază interesantă pentru un cocktail, fără a uita că mierea acționează ca un îndulcitor, temperând gustul de foc al whisky-ului și făcându-i gustul mai fin. În acest fel, aroma caldă și lemnoasă a whisky-ului poate fi savurată în continuare cu o abordare mai blândă, dar la fel de plăcută.

Remediu la rece

Distilatorii și consumatorii de whisky scoțian au folosit în mod tradițional toddy ca remediu al bunicii pentru simptomele răcelii și gripei. Se crede că această băutură fierbinte de whisky, apă fierbinte, lămâie proaspătă și miere calmează durerea în gât, eliberează căile respiratorii și ușurează senzațiile de congestie asociate bolii. Whisky-ul poate dilata vasele de sânge, iar mierea ameliorează durerea, în plus față de încetinirea formării mucusului în gât. Așadar, indiferent de părerea ta despre dezbaterea despre whisky și miere, atunci când ești răcit, un toddy este totuși un remediu eficient!

Whisky cu aromă de miere

Atenție, multe whisky-uri „de miere” care au apărut recent pe piață sunt de fapt băuturi alcoolice care nu pot fi considerate whisky adevărat. Într-adevăr, conținutul lor de alcool este în general mai mic de 40%, ceea ce îi exclude din clasificarea whisky-ului. Pentru un whisky premium de cea mai înaltă calitate posibil, indiferent dacă este savurat uscat sau cu miere, asigură-te că ai de-a face cu un furnizor de renume și de încredere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy