Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány Gyermekgyógyító programjának 12. kiadása

 

A MOL Románia 18 érzelemterápiás, művészetterápiás és pszichoszociális beavatkozási projektet finanszíroz, az ezekre elkülönített összeg 400 000 lej. Ezeket a pályázatokat a Közösségért Alapítvánnyal együtt szervezett MOL Gyermekgyógyító Programjának 12. kiadása keretében választották ki. A kedvezményezettek 773 különböző fogyatékossággal élő, krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos betegségből felépülő gyermekek.

A 18 nyertes pályázatot a 2020 november 2- december 2 között beérkezett 77 pályázat közül választották ki. Olyan civil szervezetek igényeltek támogatást, amelyek krónikus betegségekben szenvedő vagy sajátos igényű gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.

A 18 nyertes civil szervezet közül 8 először kap finanszírozást, míg a többi tíz már részesült támogatásban az előző kiadások alkalmával.

Öt szervezet kapott támogatást Hargita megyéből:

-A Prosperitas Vitae Egyesület- a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központban alkalmazott korai tevékenységeket kiegészítik zeneterápiával a Csatlakozás a világhoz hangok révén II. projekt keretében, elősegítve ezzel 30 kisgyermek általános fejlődését.

-A Salvator Alapítvány- lovas terápiás foglalkozásokat kínál. Ingyenes hippoterápiás foglalkozásokat kínál 15 fogyatékossággal élő gyermeknek és hozzátartozóiknak.

-Az Elfi Egyesület- önismereti foglalkozásokat szervez a csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola 24 tanulója számára. A műhelyek során pszichodramatikus technikákat, és a művészetterápia elemeit használják a személyes fejlődés folyamatának megkönnyítésére.

– Comite Oklánd Egyesület – A művészetterápiás projekt részeként foglalkozási terápiát (faragás és fára festés) biztosít 24 intézményesített gyermek számára.

– Szent Gellért Alapítvány – Virtuális játékélménnyel a fejlesztéshez című projekt kiegészíti a terápiák körét egy kifejezetten a fogyatékkal élő gyermekek igényeihez igazított virtuális játékkal annak érdekében, hogy ösztönözze és motiválja a gyermekeket a fejlődésükhöz szükséges mozgások elvégzésére.

A finanszírozott pályázatok listája megtalálható a következő honlapokon: www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük