Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tucatnyi Hargita megyei lakost szankcionált a rendőrség tegnap is a Covid-19 intézkedéseinek be nem tartása miatt

Foto: IPJ Harghita

2020.11.24- én a Hargita megyei rendőrök a riasztási állapotra vonatkozó jogszabályok alapján 56 szankciót alkalmaztak 4500 lej összegben, az egyéni védelmi intézkedések és a személyek mozgására vonatkozó tilalmak be nem tartása miatt, amelyeket a riasztási állapotra vonatkozó jogszabályok előírnak.

2020.11.24- én a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség operatív személyzete intézkedett a riasztási állapottal kapcsolatos jogszabályokban előírt biztonsági intézkedések betartásának ellenőrzése érdekében. Így a nap folyamán 16 akciót hajtottak végre a szóban forgó intézkedések betartásának ellenőrzésére, amelyekben összesen 118 rendőr vett részt.

A tevékenységek során 1207 embert ellenőriztek, 56 személy esetében észlelték, hogy megsértették a biztonsági és védelmi intézkedéseket.

Ezzel összefüggésben a Hargita megyei rendőrök 56 büntetést alkalmaztak kihágások miatt, ebből 50- et a védőmaszk viselésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése, 6- ot pedig a kijárási korlátozás megsértése miatt, összesen 4500 lej értékben.

Figyelembe véve, hogy a riasztási állapot idején a helyi rendőrségi struktúrák a román rendőrség operatív koordinációjában vannak, a helyi rendőrség alkalmazottai azokból a közigazgatási-területi egységekből, amelyekben működnek, napközben 239 embert ellenőriztek és 3 szabálysértési szankciót alkalmaztak a védőmaszk viselésével kapcsolatos jogszabályi rendelkezések megsértése miatt.

Ezenkívül a Hargita megyei rendőrök megteszik a szükséges lépéseket a riasztási állapotra vonatkozó hatályos jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően a biztonsági és egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzése érdekében az új SARS-COV-2 koronavírus terjedésének korlátozására.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük