Zeci de proiecte înscrise la concursul ”Parteneri în lupta împotriva COVID-19”

0

Articol disponibil în: Română

S-au încheiat înscrierile la Concursul „Parteneri în lupta împotriva COVID-19”, lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific, la sfârșitul lunii martie.

Zeci de medici, cercetători, farmaciști și biologi români, implicați în proiecte de cercetare medicală care au ca scop combaterea pandemiei de CORONAVIRUS,  individuale sau în cadrul unor institute de cercetare medicală, s-au înscris la acest concurs.

Cele mai multe proiecte propun soluții pentru o mai bună cunoaștere a noului virus SARS COV 2, prin lărgirea zonei de aplicații, care pornesc de la procedee de diagnostic și tratament, cunoașterea mecanismului de acțiune a bolii și modalități de inhibare a transmiterii virale în organism.

Urmează perioada de evaluare a aplicațiilor, care va fi făcută de către o comisie de consultanți de specialitate, experți în epidemiologie, virusologie și medicină inovativă. Câștigătorul acestui concurs va fi anunțat pe 31 mai.

Printre specialiștii care au susținut inițiativa Senatului Științific, prin oferirea de consultanță specializată, se numără Dr. Marius Geantă, co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină și medicii Doina și Costel Atanasiu, doi reputați virusologi români, care lucrează, de aproape două decenii, în Statele Unite ale Americii, la institute științifice și universități din Philadelphia, statul Pennsylvania, exact în domeniul cel mai febril al acestor vremuri: virusologia.

Senatul Științific va susține elaborarea, implementarea și dezvoltarea unui proiect de cercetare științifică medicală pentru studiul noului virus SARS COV 2 și pentru încetinirea răspândirii COVID-19, printr-un parteneriat pe termen lung cu câștigătorul acestui concurs.

Este o idee fantastică, România este plină de oameni de știință deosebit de capabili, ceea ce le lipsește este investiția financiară, iar această inițiativă este o idee extraordinară„, a declarat virusologul Doina Atanasiu.

Criteriile care vor fi folosite în procesul de evaluare a propunerilor sunt: contribuția adusă la cunoașterea noului virus SARS COV 2, aplicabilitate rapidă în practica medicală și existenţa unor facilitaţi pentru implementare.

Acest nou proiect al Senatului Științific face parte din demersurile realizate în peste 30 de ani de activitate, prin care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României contribuie la dezvoltarea științei și cercetării, prin susținerea și promovarea valorilor românești.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy