Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Nem utalnak ki pénzt a gyermekvédelmi rendszernek

 

A fogyatékkal élő személyeket gondozó központokban élő 18.000 gondozott elesik a központi költségvetési támogatástól, ami a fogyatékkal élő gondozottak számára szállást, élelmet és higiéniai feltételeket, orvosi felügyeletet és szakellátást, állandó ápolást és felügyeletet biztosít- figyelmeztetnek Nemzeti Liberális Párt Hargita megyei képviselői.

A Nemzeti Liberális Párt politikusai azt állítják, hogy több tízezer fogyatékkal élő gyermek nem kap többé pénzt kísérő vagy személyi asszisztens biztosítására a kormány miatt, aki átruházta az önkormányzatokra a bérek és juttatások kifizetését, anélkül, hogy erre kiegészítő pénzalapot biztosított volna.

Románia Kormánya átruházta az önkormányzatokra ezeknek a kiszolgáltatott kategóriáknak a költségeit, anélkül, hogy kiegészítő pénzalapot biztosított volna ehhez.

Következésképpen ezekből a kiszolgáltatott csoportokból megközelítőleg 100.000 személy, akikért a román állam felelős és akiknek köteles alapvető jogaikat biztosítani azáltal, hogy gondoskodik fedélről, élelemről és ápolásról, ezek a személyek védtelenül maradnak; a román állam már így is a létminimumot biztosítja.

 

 

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük