Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A nap mind a 24 órájára jutott egy bevetés

Foto: ISU Harghita

Az utóbbi 24 órában a Hargita megyei megmentőket 22 vészhelyzethez riasztották, ebből négy tűzeset volt és 18 SMURD eset. Megyeszinten 18 személy részesült elsősegélyben, 10 esetben egészségügyi problémák, nyolc esetben sérülés miatt.

A tegnapi nap folyamán a székelyudvarhelyi tűzoltóság és a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók 30 katonai és civil tűzoltója vett részt 5 tűzoltóautóval a Fiatfalván egy csirkefarmon keletkezett tűz oltásában. 15 óra megfeszített munka után sikerült eloltani a tüzet, ami megsemmisített 75 tonna szalmát, további 85 tonna megrongálódott. A tűzoltók beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni 200.000 lej rétékben anyagi javakat, a keletkezett kár 47.000 lejre tehető. A tüzet valószínűleg a takarmánynövények öngyulladása okozta.

Ma, augusztus 7-én, nem kevesebb, mint 3 tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A balánbányai tűzoltók ellenőrizetlen égéshez szálltak ki: fenyőágak gyúltak meg kb. 100 négyzetméteren. A tüzet, amit valószínűleg nem megfelelő helyen történő dohányzás okozott, rövid időn belül eloltották.

Gyergyószentmiklóson kigyulladt egy garázs, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek a szomszédos épületekre is. A tüzet egy óra leforgása alatt kioltották a helyszínre érkező tűzoltók. Egy 65 éves nőt, aki pánikrohamot kapott, a helyszínen ellátott a SMURD csapat. A tűz miatt keletkezett anyagi kár 60.000 lejre tehető, a tűzoltók beavatkozása 150.000 lej értékű anyagi javakat sikerült megmenteni. A tüzet valószínűleg egy feszültség alatt hagyott elektromos akkumulátornál keletkezett rövidzárlat okozta.

A harmadik bevetésre Székelykeresztúron került sor reggel hétkor, ahol egy öntődénél kigyulladt a műszaki berendezés. A tűzoltók gyors beavatkozásának hála a tüzet gyorsan sikerült eloltani és nem terjedt tovább. A tüzet valószínűleg egy rövidzárlat okozta.

A tűzoltók ezen a hátvégén is készenlétben állnak az operatív beavatkozásra vészhelyzet esetén, illetve segítséget nyújtani a bajba jutott személyeknek.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük