Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zi plină pentru pompierii harghiteni: trei incendii și alte 10 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: ISU Harghita

 

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii militari harghiteni, care au acționat pentru localizarea și stingerea celor trei incendii înregistrate în cursul zilei de ieri și au gestionat cu promptitudine alte 10 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.  

Ieri dimineață, 6 ianuarie a.c., în jurul orei 07:30, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit prompt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Sub Cetate, comuna Zetea. Ajunse la locul evenimentului, echipajele de stingere au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu pericol de propagare la întreaga construcție. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii acestuia. Totodată, a fost evacuată o butelie de aragaz, eliminându-se astfel riscul unei explozii. În urma incendiului au ars: mobilier, textile, electrocasnice, structura acoperișului, pe circa 20 mp; s-au degradat camerele interioare ale locuinței și tencuiala exterioară. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 340.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 60.000 lei.

Ieri după-amiază, peste 40 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Băile Tușnad, Sânmartin și Sânsimion, au intervenit, timp de peste 4 ore, pentru stingerea unui incendiu violent produs la o vilă, din stațiunea Băile Tușnad.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat acoperișul cu învelitoare din țiglă și mansarda din lemn, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, incendiul propagându-se și la etajul inferior, cu pericol de extindere la clădirile învecinate. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, cu cinci autospeciale de stingere. Au ars, în totalitate, acoperișul și mansarda, etajul I a fost afectat, în proporție de 60%, iar la nivelul demisolului, construit din piatră, au ars doar elemente de construcție prăbușite de la nivelele superioare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de 800.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 300.000 lei.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Borsec, au acționat, sera trecută, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case din orașul Borsec. Echipajele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea depusă în interiorul coşului de fum, incendiul fiind cauzat, cel mai probabil, de jarul/scânteile din coşul de fum necurăţat de funingine. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük