Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zilele Europene ale Patrimoniului la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Zilele Europene ale Patrimoniului la MNCR – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Unde? La Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna

Când? Luni, 12 septembrie 2022, între orele 9:00-15:00.

Din program:

  • Itinerarea expoziției foto-documentare ,,Învățământul confesional în sud-estul Transilvaniei”;
  • Vizită ghidată la punctul muzeal;
  • Ateliere de educație muzeală (scriere pe tăblițe) după modelul tăblițelor aflate în patrimoniul Primei Școli Românești;
  • Lansarea de noi produse culturale în mediul online pe Muzeul Virtual al Carpaților Răsăriteni (https://muzeu.mncr.ro/).

Pentru participarea la ateliere și pentru vizita ghidată este nevoie de programare la numărul de telefon 0267314139. Intrarea este gratuită.

Zilele europene ale patrimoniului sunt organizate în comun de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, care a lansat acțiunea în 1985. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale participative din Europa.

În timpul Zilelor europene ale patrimoniului, mii de monumente și situri își deschid porțile, unele dintre acestea fiind în mod normal închise publicului în restul anului. Evenimentul permite publicului să se bucure de vizite gratuite, să descopere patrimoniul cultural comun și să participe la protejarea patrimoniului european pentru generația actuală și cele viitoare.

În anul 2022, Consiliul Europei a ales tema Sustainable heritage, adică „Patrimoniul durabil”.

Cristina Ioana Felea-Baubec

Muzeograf PR

Muzeul Naţional al Carpaţilor RăsăriteniVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.