Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

XVII. Hargitai Megyenapok, 2021 május 17-24

Hargita Megye Tanácsa az alárendelt intézményekkel együttműködve idén megszervezi a Hargitai Megyenapok 17. kiadását

A nyolcnapos eseménysorozat május 17-én, hétfőn kezdődik.

Tavaly online térben történtek az események, az idei kiadás újdonsága a hibrid (online és offline) szervezés, a közösségi élmény újbóli megtapasztalása érdekében.

A nyolcnapos rendezvénysorozat programját sajtótájékoztatón ismertették május 13-án a szervezők a Megyeháza Galériában.

„Hosszú idő óta élünk korlátozások között. Lassan kezdünk visszatérni közösségünk tereire, ezért ebben az évben fontos a találkozás, hogy átéljük ezeket az élményeket “- mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Ferencz Angéla, a rendezvénysorozatot koordináló Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője hangsúlyozta, hogy a közösség tapasztalatait a szabályok szerint lehet megélni, ezért mindenkit arra bátorítunk, hogy vegyen részt a programokban: családoknak szóló programok, szabadtéri kiállításokon, koncerteken”.

Bartalis Izabella, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont vezetője elmondta, hogy a nyolc nap folyamán 33 programot szerveznek, amelyek közül a legkiemelkedőbb a Tájházak hete. Ez a program a megye teljes területére kiterjed, összesen 16 tájház látogatható, amelyek kézműves foglalkozások, néptáncbemutatók és szavalóversenyek várják az érdeklődőket.

Kolcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője az idén először megrendezett Hagyományok hete rendezvényről beszélt, amely kapcsolódik a Tájházak hetével és a Szárhegy 2020 képzőművészeti kiállítással.

A Hargita Megyei Tanács Hegyi- és Barlangimentő Szolgálatának vezetője, Fekete Örs kijelentette, hogy az általa koordinált intézmény által szervezett programok minden korosztályhoz szólnak.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a szakoktatás népszerűsítésére fekteti a hangsúlyt, de idén a pünkösdi búcsúhoz kapcsolódó lovas zarándoklat keretében várják minden térségből a lovas küldötteket. Csilip Árpád, az ügynökség igazgatója elmondta, hogy hagyományos rendezvényüket, a Hagyományos és Helyi Termékek Vásárát is megrendezik.

Gyulai Arthur, a “Kájoni János” Megyei Könyvtár vezetője elmondta, egyedi könyvbemutatókkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvény teljes programja elérhető az esemény Facebook oldalán, a https://www.facebook.com/megyenapok/ oldalon, valamint az alintézmények Facebook oldalán.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.