Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Kórháznapok, V. kiadás

 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Orvosi Kollégium 2021. július 1-4 között megszervezi az V. Csíkszeredai Kórháznapokat, a Sapientia Tudományegyetem csíkszeredai karán.

A pandémia miatt a rendezvényt online és helyszíni jelenléttel szervezzük meg. A helyszínen csak SARS-CoV-2 ellen beoltott személyek vehetnek részt a rendezvényen.

A rendezvény programja és számos kapcsolódó információ megtalálható itt: https://spitalmciuc.ro/491.

Minden előadási blokkot közvetíteni fogunk a Zoom-applikációban. A linkek megtalálhatók a rendezvény programjában.

Az előadások a nagyközönség számára is nyitottak, regisztráció nélkül lehet csatlakozni a programban található linkeken.

A továbbképző pontokat igénylő résztvevőket kérjük, hogy a rendezvényre előzetesen, június 25-ig online regisztráljanak a következő linken: https://forms.gle/5f4sMhkGjWebunTG7.

A regisztráció kötelező úgy az online, mint a helyszíni résztvevőknek.

A rendezvény programja színes és a változatos.

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere szerdán sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvény csütörtöki megnyitó ülése után péntek délelőtt, július 2-án a plenáris ülésen a kórház jövőjéről és a térség egészégügyi stratégiájáról lesz szó. Ezt követően délután négy szekcióban folytatódnak a tudományos előadások. Szó lesz a koronavírus-járvány eddigi tapasztalatairól, itt magyarországi és más romániai, illetve angliai kórházak, egészségügyi intézmények, tisztségviselők mellett a székelyföldi kórházak vezetői is beszámolnak tapasztalataikról. Az oktatás, klinikai tanulmányok és laboratóriumi kutatások szekcióban számos szakterületről lesznek előadások és érdekesnek, népesnek ígérkezik a kardiológiai, belgyógyászati szekció is. A neurológia és sebészeti szakágak szekcióban szintén számos előadó lesz, csíkszeredai, marosvásárhelyi, kolozsvári, magyarországi professzorok, orvosok számolnak be szakterületük újdonságairól.

A tudományos program után szombaton szabadidős programot biztosítunk a résztvevőknek, akiknek lehetőségük lesz részt venni az Ezer Székely Leány Napja rendezvényen.

Vasárnap délelőtt az egészségügyben dolgozókért celebrál szentmisét Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói otthonának kápolnájában és lehetőség van a gyógynövényes kert meglátogatására is.

Szintén vasárnap délelőtt pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek tartanak műhelyfoglalkozásokat orvosaink és asszisztenseink számára.

„Erdélyi, magyarországi, nagy-britanniai kórházakból, egyetemekről, egészségügyi intézményektől mintegy nyolcvan előadó lesz jelen a helyszínen vagy online. Pénteken délután minden szekcióban egyenként 14 színvonalas előadást hallgathatunk meg. Az előzetes érdeklődés arra mutat, hogy eredményes rendezvényünk lesz és bízom benne, hogy találkozásaink szintén hasznosak lesznek mindannyiunk számára” – mondta dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük