Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ifi Napok 2021- a szakmai siker, az önállóság és a fejlődés ötletei köré szerveződve

Május 4-én délután megkezdődik a Hargita Megyei Tanács védnöksége alatt szervezett fiataloknak szóló programsorozat, az Ifi Napok.

A megyei tanácshoz számos szervezet csatlakozott, köztük: az Alfalvi Fiatalokért Egyesület, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyesület, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, az Artera Alapítvány, és más alárendelt intézmények.

Május 4-10 között Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen kézműves bemutatók, szakmai tanácsadás, interkulturális programok, koncertek, fotókiállítások várják az érdeklődő fiatalokat. A rendezvény újdonságaként, május 4-én 15:00-tól kezdődően a fiataloknak lehetőségük lesz egy óriási vásznon kifejezni nézeteiket életük ezen időszakáról és arról az üzenetről, amelyet el akarnak juttatni a világnak. A vászon a következő helyszíneken elérhető: Csíkszeredában, a Kulissza kávézóban, Gyergyószentmiklóson, a Salamon Ernő Elméleti Líceumban és Székelyudvarhelyen, a G Café Teraszán.

A részletes program itt elérhető.

Az egyhetes rendezvény május 10-én, az Európa Napon zárul, amikor a fiatalok bemutatják üzeneteiket és a legkreatívabbakat díjazzák.

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke szerint a rendezvény jó alkalom a fiatalok véleményének, ötleteinek és üzeneteinek részletesebb megismerésére.

“A fiataloknak dedikált rendezvény megszervezése során megpróbáltunk hasznos és érdekes programokat beilleszteni, amelyek az önkéntességre hívták fel a diákokat. A tapasztalatok gazdagítják a fiatalokat, ezért arra kérem őket, hogy mutassák be ötleteiket, terveiket. A fő cél, hogy partnerek legyünk azokban a tervekben, amelyeket a fiatalok szeretnének a gyakorlatban megvalósítani “- ezt üzente Hargita Megye Tanácsának elnöke a fiataloknak.

“Célunk, hogy ezen a héten változatos programot tudjunk ajánlani, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy minél több rendezvényen vegyenek részt” – mondta Bíró Barna Botond, a Megyei Tanács alelnöke.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük