Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Román Kultúra Napja a Kájoni János Megyei Könyvtárban

 

Online vetélkedővel és a helyszíni író-olvasó találkozóval ünnepelik idén a Román Kultúra Napját a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban.

2022 január 14-én és 17-én online versenyt szerveznek alapfokú verstani ismeretekkel rendelkező, irodalmat kedvelő diákok számára. A román nyelven zajló versenyre szervezett iskolai csapatok jelentkezését várjuk.

A jelentkezés feltételei: egy csapat legalább tíz főből álljon, a csapattagok 7- 12. osztályos tanulók lehetnek.

Kérjük a csapatokat benevező pedagógusokat, további tájékoztatásért lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel. Kapcsolattartó: Bedő Melinda, bedomelinda@gmail.com , tel. 0720 544 013.

Figyelem, szabad csalni! Az agyafúrtság mellett, a jószerencse az alábbi (Georgeta Mănilă: Cuvinte ce s-au mai spus kötetben megjelent, elektronikusan is itt elérhető) versek elolvasásával segíthető: Fiul risipitor, Povestea adormită, Treptele nopţii, Iar şi iar, Îndreptări.

A díjazás az online pontozás alapján, a benevező pedagógusokból álló zsűri döntése alapján történik. A nyeremények könyvekből és tanszerekre váltható értékjegyekből állnak.

2022 január 17-én, 16.00 órától író-olvasó találkozóra várjuk a kortárs román irodalom iránt érdeklődő közönséget, az érvényes járványvédelmi előírások betartásával.

A csíkszeredai Buna Vestire irodalmi körrel közösen szervezett esemény keretében a Romániai Írószövetség brassói szervezetét képviselő szerzőkkel találkozhat és műveikkel ismerkedhet az érdeklődő csíkszeredai közönség.

A Román Kultúra Napja nemzeti ünnep, amelyet minden évben január 15-én tartanak a kultúra, a művészet és a tudományos törekvések népszerűsítése érdekében. Január 15-ét azért választották a Román Kultúra Napjának, mivel ez a román nemzeti költő, Mihai Eminescu születési dátuma.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.