Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fogyatékkal Élők Világnapja Csíkszeredában

A fogyatékkal élők világnapját a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a központokban fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek kézimunkáiból készült kiállítással ünnepelte.

A támogatottak által készített tárgyakat az intézmény aulájában, az erre célra kialakított térben állították ki.

„A korlátozottsággal élő személyek által készített tárgyak kiállítása 15 éves múltra tekint vissza, intézményünk 2006-ban szervezte meg első alkalommal, partnerségben pár civilszervezettel. Az előző években a fogyatékkal élők világnapja alkalmából szervezett kiállításoknak karitatív jellege volt. A város és a környék lakói már várták az eseményt, melynek minden alkalommal a megyeháza oszloptere adott otthont. A hagyományos jótékonysági kiállítás megszervezését a tavaly sajnos félbe szakította a világjárvány, idén pedig, a járványügyi intézkedések miatt csak szűk körben kerülhet sor a kiállításra”, olvasható a DGASPC Facebook oldalán.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1992-ben nyilvánította december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a korlátozottsággal élő személyek problémáira, valamint az egyenlőség, az esély, a tolerancia és az elfogadás elengedhetetlen fontosságára.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.