Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredában megünnepelték a Román Csendőrség Napját

 

A csendőrség fennállásának 173. évfordulóját ünnepelte. Ennyi idő telt el azóta, hogy Grigore Alexandru Ghica uralkodó aláírta az alapítási rendeletet, amely referenciadokumentum maradt a román csendőrség intézményének további fejlődéséhez.

Az ünnepnek megfelelően a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség április 3-án rendezvénysorozatot szervezett. A Szabadság téren a csendőrség műszaki felszereléséből és járműveiből álló kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, egy csendőrkutya is jelen volt, akit a gyerekek megsimogathattak. Ezt díszfelvonulás követte és egy ünnepélyes ülés a Művelődési Házban.

Ez alkalomból három tisztet és nyolc altisztet léptettek elő.

Iamandi Dan ezredes kitüntetésben részesített hét tisztet, tíz altisztet és egy szerződéses állományban levő személyt, több éves hűségükért, szakmaiságukért, a küldetések és feladatok ellátása során bizonyított felelősségteljes magatartásért. Mindegyikük több mint 26 éves karrierrel rendelkezik, egy esetben 31 éves tapasztalatról beszélünk.

A napot a Moldova Köztársasági „Plăieșii” Etno-folklórikus Együttes koncertje zárta.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.