Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Román nyelv napja a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban

2022 augusztus 31-én, szerdán a Kájoni János Megyei Könyvtárban az 53/2013-as törvény által alapított Román Nyelv Napját ünneplik. Ebből az alkalomból vers- és technológiai vetélkedőre várják a román nyelvet és irodalmat kedvelő gyerekeket és felnőtteket.

„Háromtagú csapatok benevezését várjuk, amelyek előzetesen vagy a helyszínen alakíthatók. A román nyelv ismerete mellett, a magyar- és az angol nyelv ismerete, valamint az okostelefon használatában való jártasság előnynek számít” közli a könyvtár.

Felkészülésként három Mihai Eminescu vers és ezek magyar- és angol fordításai elolvasását, meghallgatását, szavalását ajánlják.

A versek itt megtalálhatók.

A versenyhez szükséges software alkalmazást a Kájoni János Megyei Könyvtárban, valamint a Bélbori Községi Könyvtárban tevékenykedő, MESTERKÉK, illetve LÁNGELMÉK elnevezésű programozó gyerekklubok tagjai készítették.

A személyenként 30 lej értékű, tanszerekre váltható nyereményeket Hargita Megye Tanácsa biztosítja.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.