Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Autizmus Világnapjára emlékeztek a felsőboldogfalvi napközi otthonban

 

Április 2-án a világ figyelme az autizmussal élőkre és családjaikra irányul. A világszintű kezdeményezés 2007-ben indult és az ENSZ április 2-át jelölte ki az Autizmus Világnapjának.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság valamint a székelyudvarhelyi Pro Autist Alapítvány által működtetett felsőboldogfalvi nappali foglalkoztató központban április 1-én ünnepelték az Autizmus Világnapját.

Mint azt Sántha Gyöngyvértől, a Pro Autist Alapítvány munkatársától megtudtuk, a boldogfalvi ház csengett a közös munka örömétől. Erre az alkalomra vendégek is érkeztek a nappali központba: a LIA Alapítvány által működtetett, bikafalvi Védett Lakóotthon támogatottjai és nevelőik látogatták meg őket. A vendégek megosztották a nappali központba járókkal a tudásukat, megtanították őket papírkosárfonás fortélyaira, valamint karkötő készítésre. Cserében a kedvezményezettek megtanították a vendégeket a nemezgolyó készítésére. Jó hangulatú közös délelőtt volt, mely arra világított rá, hogy mindannyian értékesek vagyunk.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.