Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită la Toplița

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

De Ziua Mondială a Educației, elevii din Toplița au avut parte  de activități diverse, bazate pe principiile educației nonformale, au socializat și au învățat lucruri utile pentru viața de zi cu zi,  transmite Primăria municipiului Toplița.

Doamna Olga Dobrean le-a pus bazele pentru o alimentație sănătoasă, pornind de la exemple concrete și ușor de înțeles pentru fiecare copil, explicând detalii ale piramidei alimentare și modalități de evitare a alimentelor nesănătoase.

Educația muzicală le-a fost prezentată copiilor de domnul Alin Negrea sub formă de Jocuri Muzicale, activități de percuție și karaoke.

Mai apoi, au descoperit atracțiile turistice naturale ale României, au descifrat tainele geografiei, ale florei și faunei naționale la Cinematograful Călimani, urmărind proiecția documentarului educativ „România sălbatică”, o activitate coordonată de doamna profesor Andra Borș.

Biblioteca Municipală “George Sbârcea” a fost gazda unei expoziții de carte educativă organizată prin grija doamnei Viorica Lazăr. La eveniment a fost invitată doamna Ionela Tudor (psiholog și autor de cărți educaționale pentru copii) care a încercat să îi motiveze pe cei prezenți să descopere lumea cărților, a poveștilor și asupra importanței lecturii în dezvoltarea personală a fiecăruia. Cu această ocazia a fost prezentată, în premieră, următoarea apariție bibliografică a autoarei, „Adevărata poveste a lui Bau-Bau”.

Evenimentul a fost organizat și coordonat de doamna Andra Borș, profesor la Liceul Teoretic “O.C. Tăslăuanu” din Toplița.

***

În conformitate cu Recomandarea UNESCO cu privire la Statutul Profesorilor, începând cu anul 1994, ziua de 5 octombrie a fost declarată Zi Mondială a Educaţiei, simbol semnificativ al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii faţă de contribuţia pe care profesorii o au pentru educaţie şi dezvoltare şi, în egală măsură, prilej pentru a atrage atenţia asupra rolului profesorilor în cadrul societăţii.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük