Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A terrorizmusért elítélt Szőcs Zoltánt feltételesen szabadlábra helyezte a Brassói Bíróság

A Brassói Bíróság szerdán elsőfokon Szőcs Zoltán, a terrorizmusért elítélt két székely egyikének feltételes szabadlábra helyezéséről döntött. A döntés jegyzőkönyvét a romániai bíróságok portálján tették közzé, tájékoztat az MTI.

A döntés nem végleges és a kihirdetéstől számított három napon belül megfellebbezhető. Július elején ugyanaz a bíróság elutasította Beke István, a másik, terrorizmus vádjával elítélt székely feltételes szabadlábra helyezési kérelmét, megalapozatlannak találva azt. A fellebbezésről a Brassó Megyei Bíróság fog dönteni. Júniusban a bírák véglegesen elutasították a két személy szabadlábra helyezését.

2018 július 4-én Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt a Román Legfelsőbb Bíróság öt év börtönbüntetésre ítélte terrorizmus és a terrorizmusra való felbujtás vádjával. A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi, illetve erdélyi elnöke elleni ítélet felháborodást váltott ki az erdélyi magyarok körében, mivel a bukaresti fellebbviteli bíróság megállapította, hogy az ügyészség által megfogalmazott vádat nem megalapozott, ezért mindössze 11, illetve10 hónap börtönbüntetést alkalmaztak rájuk – azokat az időszakokat, amelyeket már előzetes letartóztatásban töltöttek.

Beke István és Szőcs Zoltán bíróság elé kerültek, miután a DIICOT- az előbbi lehallgatott telefonbeszélgetéseiből és a lakásán talált petárdákból arra a következtetésre jutott, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani 2015 december elsején a román nemzeti ünnep alkalmából Kézdivásárhely főterén.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük