Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tegnap a megye zsúfolt területeit ellenőrizték a belügyminisztérium egységei

 

Az elmúlt 24 órában a prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség, a Hargita Megyei Csendőrségfelügyelőség és a Belügyminisztérium egyéb struktúrái, valamint a területen felelős valamennyi hatóság folytatta az új koronavírus terjedését megelőző tevékenységek, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzését.

A belügyminisztérium olyan helyeket ellenőrzött, ahol nagy volt az állampolgárok beáramlása, bevásárlóközpontok és a szomszédos területek, a közétkeztetési létesítmények, a rekreációs területek és más zsúfolt területek, valamint a tömegközlekedési eszközök. 47 gazdasági egységet és 96 egyéb célhelyet vagy más helyszínt ellenőriztek, illetve teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési / karantén területeket is.

Emellett 46 szállítóeszközt ellenőriztek, és több mint 1000 embert igazoltak le, és megállapították, hogy közülük 9 nem tartotta be az egyéni védelmi intézkedéseket, 2 ember pedig nem tartotta be a kijárás tilalmát.

Ugyanakkor 94 személyt ellenőriztek az izolációs intézkedések betartásával kapcsolatban, további 344 személyt pedig a karanténintézkedések betartásával kapcsolatban.

A rendőrség szerint a korábbi intézkedésekhez hasonlóan megelőző üzenetek és figyelmeztetések sokaságát küldték el mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, de 11 szankciót szabtak ki pénzbírsággal vagy figyelmeztetéssel, 9-et az egyéni védelmi intézkedések be nem tartása, 2-et pedig a kijárási tilalom megszegése miatt, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 4000 lej értékben.

A rendőrök, a belügyminisztérium és az ellenőrzésben illetékes intézmények struktúráival együtt, egyenruhában és civilben egyaránt folytatják tevékenységüket a Covid-19 járvány megelőzésére és leküzdésére vonatkozó intézkedésekről szóló 55/2020-as törvény előírásainak betartása érdekében.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük