Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Echipele cu cele mai multe titluri la UEFA Euro începând cu anii 2000

Dacă vrei să urmărești cu atenție evoluția echipelor de la UEFA Euro și chiar să pariezi pe rezultatele meciurilor, este folositor să știi care sunt cele ce au obținut cele mai multe titluri începând cu ediția din 2000. Situația nu este foarte clară, în sensul că nu există o echipă care să-și fi menținut performanța mai mulți ani la rând, poate în afara Spaniei.

Oricum, este important să știi cât mai mult despre cele mai titrate echipe, mai ales dacă ești pasionat de pariuri și vrei să profiți de toate șansele de câștig. Informarea este esențială pentru a îmbina utilul cu plăcutul!

Iată care sunt echipele care au obținut cele mai multe titluri la Campionatul European, începând cu anul 2000!

Spania

Echipa națională a Spaniei a luat naștere acum 100 de ani, în 1920, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Anvers. În 2010, aceasta a obținut Cupa Mondială împotriva Olandei. De asemenea, în palmares intră și victoria la trei Campionate Europene, în 1964, 2008 și 2012.

Odată cu titlul din 2012, echipa Spaniei a putut să stabilească mai multe recorduri: prima echipă din istorie care a câștigat o „triplă coroană” internațională, prima echipă care și-a păstrat titlul european și cea care a înscris cele mai multe goluri într-o finală europeană sau mondială (4-0 împotriva Italiei).

În timpul Cupei Mondiale din 2014, Spania nu a mai avut același succes, pentru că a fost eliminată în prima rundă. În 2018, la aceeași competiție, echipa spaniolă a ieșit din joc în optimile de finală, fiind eliminată de către Rusia.

La UEFA Euro 2020, Spania a ajuns în semifinală și va juca împotriva adversarului din 2012 din finală, Italia, dar de data aceasta doar una dintre ele va putea să ajungă acolo.

Portugalia

Deși a obținut un titlu în 2016, Portugalia nu l-a putut apăra la ediția din 2020, când a fost învinsă de echipa Belgiei în optimile de finală. Acest lucru este cu atât mai surprinzător, cu cât în 2018 a câștigat UEFA Nations League împotriva Olandei.

De la începutul anilor 2000, Portugalia s-a bucurat de succes la Campionatul European, ajungând în semi-finală (2000, 2012), finală (2004) și sferturile de finală (2008).

Franța

Franța a obținut titlul în 2000, după ce anterior îl avusese și în 1984, an în care a ajuns pe locul 1 în clasamentul FIFA. În următorii ani, participarea nu a ajuns la același nivel. În 2004, echipa franceză s-a calificat doar în sferturile de finală, iar în 2008 nu a reușit să treacă de primul tur.

La următoarele ediții, a avut loc o revenire când în 2012 Franța a ajuns iarăși în sferturile de finală. În 2016 a fost chiar finalistă, iar la ediția din 2020 nu a trecut de optimi. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în următorii patru ani cu progresul echipei.

Grecia

Grecia a obținut titlul european în 2004, deși nu se calificase la cele cinci ediții de dinainte. După acest moment de victorie, realizările au fost de mai mică amploare, deși în 2006 echipa s-a calificat la Cupa Mondială.

După ce în 2008 nu a trecut de faza grupelor, Grecia s-a clasat în 2012 pe locul 7, ajungând în sferturile de finală. Apoi, a urmat la Campionatul European o perioadă dificilă, pentru că echipa nu s-a calificat în 2016 și 2020. Va reuși oare să o facă în 2024?

Deși sezonul de anul acesta al UEFA Euro tocmai ce a ajuns la finalizare, stabilind echipa națională a Italiei drept câștigătoare a titlului, cei care își doresc să parieze în continuare pe echipele favorite în următoarele campionate pot profita de promoțiile de la Sportingbet și își pot susține preferații.

Acestea sunt câteva echipe pe care le-ai putut urmări la ediția UEFA Euro 2020 și pe care le vei putea urmări, probabil, și la următoarea ediție. Situația poate evolua în mod surprinzător, așa că fii la curent și cu evoluția lor în alte competiții.

Sursă foto: Pixabay.com.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *