Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Iar au combinat urșii cu autonomia? UDMR ar trebui să învețe să separe lucrurile serioase de subiectele politice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a consultat ieri, 21 iunie, cu cei care se ocupă de fondurile de vânătoare, în perspectiva modificării legislației în domeniu.

Legea interzice acum împușcarea unui urs fără derogare de la ministru.
După ultimele atacuri ale unor urși în Harghita, Tanczos Barna, a explicat că nu se va mai aștepta luni întregi pentru eliminarea unui urs, ci în funcție de gravitatea atacului, un vânător va putea împușca un exemplat imediat.

Nu știm cum reușesc politicienii UDMR să combine orice, aproape de fiecare dată, cu Ținutul Secuiesc. De ce nu  au putut ei să se limiteze la a discuta despre urși și problemele oamenilor, fără să aducă în discuție, într-un cadru oficial, noțiunea inexistentă de Ținut Secuiesc,  nu știm să vă spunem.

Cu tot respectul pentru politicienii maghiari, dacă vor ca cineva să-i ia vreodată în seamă,  ar trebui să se ocupe strict de lucruri serioase și să lase deoparte tema „Ținutul Secuiesc”.
Din păcate, politicienii de la UDMR nu au încă abilitatea de a discuta despre ținuturi si autonomii separat de problemele serioase. Vorbesc de investiții,  bagă și „ținutul”, vorbesc de urși, bagă iar  „ținutul”. Cred că și când alimentează la benzinărie mașina cer benzină din Ținutul Secuiesc. Poate ar trebui să realizeze ridicolul în care se scaldă și să separe lucrurile serioase și oficiale de gargara politică și temele de autonomie.
Deși nu avem nimic cu folosirea simbolurilor secuiești, cum sunt steagul și denumirile ÎN CADRU PRIVAT, utilizarea lor în cadru oficial nu este decât o ieftină provocare la adresa autorităților și, de ce nu, a naționaliștilor români, ca prin reacțiile ulterioare să stârnească  nemulțumiri maghiarilor din România și astfel politicienii să aibă de câștigat în timp ce oamenii se ceartă.

I.R.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *