Ideal pentru turiști: Vis măreț transformat în realitate, la Borsec. Din pasiunea pentru cai a înflorit o afacere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: https://statiuneaborsec.ro/ro

De la mijlocul lunii iulie, locuitorii Borsecului și turiștii care vizitează stațiunea au parte de o experiență aparte. O trăsură trasă de cai, care amintește de Vestul Sălbatic, a început să parcurgă străzile din stațiune, potrivit site-ului statiuneaborsec.ro

Serviciul dedicat pentru distracția turiștilor, plimbările cu trăsura trasă de cai, este o dorință care o are de câțiva ani domnul Zoltán Kolbert din Borsec și familia sa. Luptând pentru îndeplinirea visului măreț, au putut achiziționa o frumoasă trăsură de tip „western wagen”. Aceasta este doar o parte a noii afaceri care funcționează de câteva săptămâni în oraș.

„De fapt, ideea s-a născut în urmă cu trei ani. Ne-am gândit că ar fi bine să desfășurăm activități legate de turismul ecvestru în oraș”- povestește Zoltán Kolbert, în timp ce parcurgeam într-un ritm lent și plăcut drumul de Centură al Borsecului. Fiind unul dintre fondatorii acestei activități de echitație, numită „Curtea cu cai” / „Lovasudvar”, menționează că din ce în ce mai multe localități din Ardeal implementează acest tip de serviciu. El a considerat că stațiunea Borsec este, de asemenea, un loc unde este necesar un astfel de serviciu.

Discutând, am aflat că plimbările cu trăsura trasă de cai nu sunt o noutate pentru el. În urmă cu opt ani el însuși a construit o sanie, cu care a plimbat turiștii prin stațiune, desigur atunci când condițiile de iarnă permiteau acest lucru.

„Primul meu cal l-am cumpărat în anul 2003, și apoi din anul 2010 mi-am dorit să crească numărul lor. Cu aportul ginerelui meu, acum avem 14 cai”, a explicat Zoltán. La întrebarea mea de unde provine dragostea lui pentru cai, a dat un răspuns foarte simplu: în copilărie, ferma unde își petrecea foarte mult timp, era înconjurată de multe animale domestice, printre care și cai. Trebuie să fi avut 11-12 ani când a găsit o șa, a pus-o pe cal, a întrebat dacă poate să-l încalece, și el era deja pe spatele calului.

Datorită proiectului s-a început afacerea

În plimbarea noastră de aproape o oră, am împărtășit experiențele mele de călărit și apoi am tot discutat. Am aflat că în urmă cu doi ani, prin programul UE „Start Up Plus”, a fost posibilă participarea la o pregătire pentru antreprenoriat, care a fost urmată de o competiție pentru planurile de afaceri. Se puteau câștiga finanțare nerambursabilă de 40 de mii de euro, și a fost cu succes. „De atunci au fost foarte multe capcane, dar am avut norocul să ieșim din toate. Ceea ce am planificat, am și realizat în mare măsură „, a spus antreprenorul, care a trecut prin labirinturile birocrației din România. Cel mai important lucru a fost cumpărarea unei căruțe noi, trasă de cai, de tip „western wagen” de 10 persoane. În plus, au reușit să procure câteva tipuri diferite de șa, și să comande crearea unui site web și a unei pagini de Facebook, care este esențială pentru comunicarea online.

Zoltán a subliniat că obiectivul principal este de a distra turiștii. Plimbarea în oraș poate dura și o oră, timp în care pot avea loc conversații foarte bune cu clienții. În același timp, desigur, sunt prezentate și cele mai importante informații despre stațiunea turistică.

Planurile nu se opresc aici: pregătirea ecvestră va fi lansată la începutul lunii august. Copii mai mici vor putea învăța bazele călăritului pe ponei, iar cei mari vor putea exersa pe cai de talie medie. Desigur, serviciul va putea fi folosit și de către adulți.

Și, conform cu planurile pe termen lung, se dorește să se poate organiza drumeții călare.

„Primirea este bună, mulți oameni ne sprijină ca activitatea să funcționeze. Mulți dintre ei ne-au ajutat să începem afacerea, aș dori să le mulțumesc tuturor acest lucru”, a încheiat Zoltán înainte de a ne lua rămas bun.

Suntem siguri că vom auzi mult mai multe vești despre serviciile oferite de „Curtea cu cai” din Borsec. Le dorim mult succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy