Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ieri, 11 persoane au fost asistate medical

Foto cu caracter ilustrativ

În cursul zilei de ieri, 29 iunie a.c., echipajele SMURD au intervenit în ajutorul a 11 persoane aflate în dificultate, în cazul a 8 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere (produse pe DE 578 și în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Szent Janos), trei afecţiuni medicale, iar trei intervenţii au fost în cazul unor traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

Totodată, au fost transmise două mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în stațiunile Băile Tușnad și Borsec.

Având în vedere că, la nivelul județului nostru, se află în vigoare, până astăzi, 30 iunie, ora 20.00, o atenționare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial,  descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină, reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.