Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În ce condiții școlile și grădinițele trec în online. Precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Școlile și grădinițele în care rata de vaccinare este sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online.

Anunțul a fost făcut luni, 10 ianuarie, de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în cadrul unui conferință de presă.

Potrivit ordinului comun, se ia în considerare rata de vaccinare raportată vineri, astfel că trecerea în online ar urma să se facă de luni, 17 ianuarie, odată cu începerea semestrului al doilea, în cazul în care nu apar alte modificări între timp.

Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie.”, a spus ministrul.

Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o actualizare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

Amintim că elevii din clasele primare și copiii de grădiniță  au început luni, 10 ianuarie cursurile, după vacanța de iarnă, în timp ce elevii de gimnaziu și liceu  s-au întors la școală începând din 3 ianuarie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.