Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În curând vor începe lucrările pe DN 13A, în comuna Satu Mare, unde va avea loc reabilitarea unui pod

În perioada următoare, pentru a asigura circulația în condiții de siguranță între Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, vor începe lucrările pe DN 13A, în comuna Satu Mare, unde va avea loc reabilitarea unui pod.

În acest sens, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, alături de Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Kovács Imre, primarul comunei Satu Mare, Cătălin Romanescu, directorul SDN Miercurea Ciuc din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov, și reprezentantul constructorului, au purtat discuții referitoare la derularea lucrărilor.

Borboly Csaba a apreciat în acest sens necesitatea găsirii unui consens pentru ca traficul crescut în perioada lucrărilor să nu afecteze viața comunității.

Se preconizează ca lucrările să se deruleze pe un sens de circulație acestea fiind semnalizate prin semafoare și indicatoare urmând ca după terminarea lucrărilor pe un sens să fie începute lucrările pe al doilea sens, circulația urmând a fi deviată pe o variantă ocolitoare care să fluidizeze traficul. Varianta de ocolire propusă va necesita demolarea unui pod de lemn și construirea unui pod pe pilonii de beton existenți.

De asemenea, planurile includ modernizarea și construirea a 16 km de drum între platoul Cekend și Văleni, ceea ce va ușura sarcina pe această secțiune a drumului.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliul Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.