În două localități din Harghita candidații AMT au solicitat renumărarea voturilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Bihoreanul

 

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) a obţinut 10 mandate de primar în urma alegerilor locale de duminică şi a susţinut trei candidaţi independenţi, care au reuşit să obţină victorie în fruntea unor primării, a declarat, luni după-amiază, István Csomortányi, copreşedintele Alianţei, la o conferinţă de presă, la Oradea. Copreşedintele a considerat un succes important faptul că, în mai multe centre din microregiunile Ţinutului Secuiesc, candidaţii AMT au obţinut mandate de primar. Acesta i-a menţionat pe János Hunor Koncz, care a fost ales primar la Cristuru Secuiesc, şi pe Csaba Lőrincz, la Vlăhiţa. Tot un succes al Alianţei a fost menţionat şi independentul János Benedek Huszár, care a devenit primar al oraşului Baraolt.

Politicianul a adăugat că există două localităţi în judeţul Harghita unde au solicitat renumărarea voturilor, deoarece cei doi candidaţi ai AMT au pierdut cu 10, respectiv 22 de voturi.

Eşecul candidaţilor AMT că nu au putut obţine mandate în Consiliul Local Oradea şi nici în Consiliul Judeţean Bihor,
potrivit politicianului, se datorează dezinformării UDMR. În opinia sa, dezinformarea a constat în faptul că UDMR, folosindu-se de declaraţiile “actorilor politici din Ungaria”, i-a catalogat pe candidaţii AMT fără şanse, creând astfel incertitudine în rândul electoratului. Datorită acestui fapt, candidaţii AMT nu au putut obţine mandate în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, a explicat Csomortányi, scrie MTI.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy